Succesvolle FIM Europe Tour-Assistant trainingscursus


KNMV - 08 september, 2016

FIM Europe geeft steeds meer aandacht aan motortoeren en daarom hebben ze een nieuw programma opgezet met onder andere motorvriendelijke hotels en een nieuwe Tour-Assistant Training Course. Op 3 september was de kick-off van de Tour-Assistant Training Course voor toerbegeleiders bij het Honda Safety Centrum in Barcelona.

Het was een succesvolle training waar tien cursisten een theoriecursus en motorrijvaardigheidstraining kregen. De training is door FIM Europe opgezet met als doel de kwaliteit van toerbegeleiders door heel Europa te verhogen.

De cursisten waren zeer positief over de training. Verbetering van de rijvaardigheid, techniek en de verschillende oefeningen zijn echt een “must” voor individuen die een groep begeleiden. Tien Europese toerbegeleiders hebben deelgenomen aan de cursus en ontvingen een FIM Europe Tour-Assistant certificaat. Deze tien begeleiders zullen worden benoemd op de FIM Europa website.

Namens de KNMV heeft reisbegeleider Meinte Hoekstra deelgenomen aan de cursus. “Het was een pittige en leerzame, maar vooral een leuke dag” volgens Meinte. De cursus ging met name in op het plannen van de reis, wat daar allemaal voor nodig is, de voorbereiding en de begeleiding tijdens de reis zelf. Meinte na afloop: “Ik ben er best een beetje trots op om als eerste Nederlander voor de KNMV het certificaat voor Tour-Assistant van de FIM te hebben behaald”.