Nieuwe FIM WK Supersport 300 klasse start in 2017


KNMV - 29 september, 2016

De FIM en Dorna WSBK hebben de oprichting aangekondigd van een nieuwe WorldSSP 300 klasse dat zal starten in 2017.

Deze nieuwe op productie-motoren geënte klasse is speciaal opgezet om beginners klaar te stomen voor het WorldSBK Championship om zo als kweekvijver te dienen voor nieuwe talenten in de hogere categorieën. Deze klasse zal ook een perfect podium voor de diverse fabrikanten moeten gaan vormen om hun nieuwe reeks lichtgewicht 300cc sportmotoren te promoten in de sterk opkomende markt van lichte sportmotoren. De 300-klasse zal geheel gewijd worden aan het opbouwen van rijderspotentieel en het ontdekken van nieuw talent vanuit de hele wereld. De minimum leeftijd voor deelname aan de competitie is op 15 jaar gesteld.

Vito Ippolito, President van de FIM: “Dit nieuwe platform zal de perfecte omgeving vormen voor het ontwikkelen van toekomstig talent. Het is bedoeling om van de WorldSSP 300-klasse een benchmark te maken die de Nationale Kampioenschappen kunnen volgen. Wij willen een omgeving aanbieden die gereglementeerd is en relatief gelijk, waarin toekomstig talent kan groeien en waar fabrikanten de jonge coureurs kunnen begeleiden als ze hun eerste stappen zetten in de richting van de sterren-status.”

Javier Alonso, WorldSBK Executive Director: “De focus is om een betaalbare klasse voor deze jonge racers te creëren. Er was grote belangstelling voor de lichte motoren in deze sport en de nieuwe WorldSSP 300-klasse streeft ernaar om dat te bieden. Het zal worden gepromoot door fabrikanten als een gemakkelijk toegankelijke kampioenschap wat het best mogelijke platform biedt voor de toekomstige sterren, waar fabrikanten hun coureurs vanaf jonge leeftijd kunnen begeleiden en laten groeien tijdens hun carrière.”