KNMV Motocross Scoutingsdagen 2017


KNMV - 09 september, 2016

Eind september en begin oktober zijn er weer KNMV Motocross Scoutingsdagen. Deze dagen vormen dé kans voor getalenteerde Nederlandse motocrossers om zich in de kijker te rijden voor een plaats in de Nationale of Internationale Selectie van de KNMV. De inschrijving is vanaf heden geopend!

Klasse(n), wanneer en waar:

  • 50cc en 65cc: dinsdag 27 september 2016 in Lelystad (reservedatum: dinsdag 4 oktober 2016)
  • 85cc: donderdag 29 september 2016 in Emmer-Compascuum. (reservedatum: donderdag 6 oktober 2016)
  • 125cc en MX2: vrijdag 30 september 2016 in Deurne (reservedatum: vrijdag 7 oktober 2016)

De scoutingsdag duurt een hele dag. Het exacte dagprogramma wordt later bekend gemaakt. Indien er vanwege een gegronde reden de oorspronkelijke scoutingsdag geen doorgang kan vinden, wordt uitgeweken naar de reservedatum. Dit wordt dan uiteraard zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Let op: vraag op tijd speciaal schoolvrij aan op school, want scholen zijn niet verplicht om je voor deze gelegenheid schoolvrij te verlenen!

Inhaaldatum

Voor coureurs die op de officiële datums van de KNMV Motocross Scoutingsdagen geblesseerd zijn, is er een inhaaldatum beschikbaar. Graag wel direct aanmelden zodra de inschrijving voor de scoutingsdagen open gaat en geef aan dat je herstellende bent van een blessure.

Inhaaldatum: donderdag 24 november 2016 op een nader bekend te maken locatie, voor alle klassen. Reservedatum is donderdag 1 december 2016.

Defensie

Rijders die na de rijtechnische scoutingdagen in Lelystad, Emmer- Compascuum en Deurne geselecteerd zijn, worden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan het fysieke scoutingstraject bij Defensie. We zijn dan te gast bij 11 Lucht Mobiele Brigade in Schaarsbergen (Arnhem). 

De fysieke testdagen zijn: op donderdag 20 oktober & vrijdag 21 oktober 2016. Reservedatum is vrijdag 9 december 2016 (onder voorbehoud).

Voor wie?

Voor KNMV licentiehouders met een Nederlands paspoort die momenteel uitkomen in de landelijke KNMV (jeugd) motocrosscompetitie, in de klassen 50cc, 65cc, 85cc, 125cc of MX2. Als voorwaarde voor de MX2 geldt dat de rijder in 2017 volledig gaat deelnemen aan een internationale competitie (ADAC, EMX of WK). De maximumleeftijd voor de KNMV Motocross Scoutingsdagen is 19 jaar. Rijders geboren vóór 1 oktober 1997 zijn uitgesloten van deelname.

Coureurs die nu nog niet actief zijn in de KNMV-jeugdcompetitie en hierin volgend jaar wel gaan uitkomen, kunnen zich ook aanmelden.

Heb je vorig jaar deelgenomen aan de scoutingsdagen en ben je toen niet geselecteerd, ook dan kun je opnieuw aan deze scoutingdagen deelnemen om je progressie te tonen aan het scoutingteam.

Circuittraining voor de afvallers

Voor de deelnemers aan de scoutingdagen die niet door de selectie zijn gekomen, wordt in 2017 aparte circuittrainingen georganiseerd. Onder leiding van KNMV bondscoach Marcel Hartman krijgen deze rijders twee trainingsdagen aangeboden waarbij er een terugkoppeling is naar de verrichtingen van de coureur tijdens de scoutingdag. Geplande datums (onder voorbehoud): dinsdag 7 februari 2017 en dinsdag 11 april 2017.

Aanmelden is verplicht!

De inschrijving is vanaf nu geopend! Aanmelden geschiedt door het invullen van het aanmeldformulier. Mail deze vervolgens ingevuld naar topsport@knmv.nl. Het aanmeldformulier moet uiterlijk dinsdag 20 september a.s. in ons bezit zijn!

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Neem voor eventuele vragen contact op met Mario Pieterse (026-352 8532 / m.pieterse@knmv.nl)

Kijk hier voor meer informatie over de KNMV-selecties.

Richtlijnen en begeleidingspakketten

De richtlijnen zijn aangepast. Onderstaand vind je de nieuwe documenten.

Klik hier voor de richtlijnen die gelden voor de internationale selectie.
Klik hier voor de richtlijnen die gelden voor de nationale selectie.
Klik hier voor een overzicht van de begeleidingspakketten.