Kwaliteitskeurmerk voor de KNMV VRO Risico


KNMV - 09 september, 2016

De European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM) organiseerde op woensdag 7 september in Brussel haar jaarlijkse conferentie ‘The Safe Ride to the Future’ rond het thema motorveiligheid in de EU. Er werd gesproken over belangrijke problemen met betrekking tot motorveiligheid, zoals verbeterde technologieën, de noodzaak van goed rijgedrag en het belang van nationale motorveiligheid plannen

Kwaliteitskeurmerk motoropleiding

Inspelend op de motorveiligheid heeft de ACEM samen met de Deutscher Verkehrssicherheitsrat (DVR) een nieuw Europees kwaliteitskeurmerk voor voortgezette rijopleidingen, het European Training Quality Label, gepresenteerd. Tijdens de conferentie is het eerste kwaliteitskeurmerk uitgereikt aan de KNMV. De cursus VRO Risico is de allereerste opleiding die dit keurmerk heeft gekregen.

Arjan Everink, Hoofd Verkeer en Opleidingen KNMV: “We zijn erg trots op dit kwaliteitskeurmerk. Het is mooi dat we als eerste dit keurmerk mogen voeren. Door middel van het keurmerk is de cursus VRO Risico voor klanten duidelijk te onderscheiden als zij zich gaan oriënteren op de opleidingsmarkt. Het keurmerk heeft betrekking op de inhoud van de cursus, de uitvoering van de cursus en de instructeurs.”

Naast het nieuwe DVR-keurmerk was door de SWOV, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, al aangetoond dat onze VRO Risico het gedrag in het verkeer aantoonbaar verbetert.

VRO Risico

De VRO Risico is een theoretische en praktische training die ingaat op de knelpunten die vaak de oorzaak zijn van een motorongeval. Behoefte aan meer informatie? Bekijk dan de website www.knmv.nl/opleidingen.

Persbericht ACEM: “Motorcycle industry launches new European Training Quality Label at motorcycle safety conference”