DMX Cross op het vernieuwde Berghem


KNMV - 13 september, 2016

Op zondag 18 september is voor de eerste keer weer een KNMV DMX motorcross wedstrijd op het regionale motorcross circuit in Berghem.

Sinds 1 mei heeft de stichting SRMV Berghem de exploitatie van het regionale circuit op zich genomen. Vijf motocrossverenigingen uit de omliggende gemeenten Bernheze, Oss en Landerd hebben zich verenigd in de SRMV en hebben er voor gezorgd dat er op zondag 18 september een volledig gereconstrueerd circuit klaar staat voor de DMX.

Rinze Bremmer, secretaris Motocross bij de KNMV:

“Namens de KNMV Motocross Commissie kan ik zeggen dat we er erg blij mee zijn dat het circuit in een paar maanden tijd zo enorm is opgeknapt. Het circuit ziet er netjes uit en voldoet aan alle veiligheidseisen. Er kan naar hartelust worden gecrosst op Berghem en dat juichen we als KNMV alleen maar toe!”

Het circuit is geopend voor trainingen op woensdag, zaterdag en zondag. Na elke trainingsdag wordt het circuit onderhanden genomen zodat het er weer goed bij ligt voor de volgende trainingsdag. Een uitzondering geldt voor de woensdag, dan is het circuit niet geschoven en daarmee extra zwaar voor de professionele en geoefende rijders.

Hieronder vind je een impressie van het vernieuwde circuit:

https://youtube.com/watch?v=8xp50ED6MCg

Tijdens de DMX wedstrijden zondag 18 september rijden alle DMX klassen. De inschrijving is in de crosskantine op het circuit van 7.30 uur tot 9.00 uur. De trainingen starten om 9.30 uur en de wedstrijden vanaf ongeveer 12.30 uur tot 18.00 uur. Overnachten is mogelijk. De kosten bedragen € 10,- per caravan/motorhome en u bent dan welkom tot 22.00 uur.

De toegang voor publiek is gratis.

Meer informatie kunt u vinden op de website; www.srmv-berghem.nl