Bendsneyder blijft in Moto3


KNMV - 14 september, 2016

Goed nieuws voor Bo Bendsneyder! Ook in 2017 komt hij in actie voor het Red Bull KTM Ajo team in de Moto3 klasse. De jonge Rotterdammer rijdt een uitstekend eerste seizoen in het wereldkampioenschap en ziet zijn inspanning hiermee beloond.

Tijdens zeven van de dertien wedstrijden scoorde “Bad Boy” Bendsneyder punten en tijdens de GP van Silverstone stond Bendsneyder zelfs op het podium. Iets waar teambaas Aki Ajo ook erg blij mee was:

“Hoewel dit alweer het zesde seizoen wordt als RedBull KTM Ajo is het altijd spannend om een nieuw jaar tegemoet te gaan. We zijn erg blij met de resultaten van dit seizoen. De overwinningen en podiums van Brad Binder en de geweldige progressie van Bo Bendsneyder in zijn eerste seizoen. Vanwege zijn harde werk en goede houding binnen het team ben ik erg blij dat we Bo ook volgend seizoen in ons team hebben.”

Natuurlijk is ook Bendsneyder blij met de verlenging van zijn contract.

“Het is geweldig om nog een jaar bij het team te mogen blijven. Mijn dank gaat uit naar Aki Ajo voor zijn vertrouwen en ook naar RedBull, KTM en mijn andere sponsoren. Ik ga me nu concentreren op de rest van dit seizoen en daarna denk ik pas aan volgend jaar. We moeten nu met beide benen op de grond blijven staan en iedere dag hard werken.

Dit team voelt als een familie en dat bevalt me uitstekend. Iedereen is oprecht en uitgesproken waardoor we samenwerken om als team te verbeteren. Volgend jaar doe ik mijn best om voorin de Moto3 mee te doen, maar ik wil me nu richten op een goed einde van dit jaar.”

Zijn huidige teamgenoot Brad Binder promoveert in 2017 binnen het team van Ajo naar de Moto2. De Italiaan Niccolo Antonelli wordt de nieuwe teamgenoot van Bendsneyder.