Begrip voor samenvoeging ONK Supersport en Superbikes met OW Cup


KNMV - 28 september, 2016

Maandagavond vond in Arnhem een bijeenkomst plaats voor rijdersvertegenwoordigers en wegraceofficials om de verdere samenwerking tussen OW Cup en KNMV te bespreken. Nadat eind vorig jaar al werd besloten elkaars licenties wederzijds te accepteren is dit seizoen gesproken over verdere samenwerking ten behoeve van de wegrace. Besloten is dat dat de titels voor het ONK Dutch Supersport en Dutch Superbikes met ingang van 2017 te behalen zijn in de Supercup 600 en Supercup 1000 wedstrijden van de OW Cup.

Met de samenwerking wil de KNMV de wegrace in Nederland blijven faciliteren en er voor zorgen dat rijders mogen rekenen op volle startvelden en spannende races in hun eigen competitie. Tijdens de bijeenkomst van afgelopen maandag reageerden de aanwezigen begripvol, maar er zijn ook nog voldoende vragen.
 
Maurice Nobel, rijdersvertegenwoordiger Supersport:
“De plannen zijn door ons op zich goed ontvangen. We zijn blij dat er weer één Nederlands kampioenschap is en dit biedt mogelijkheden om een hele mooie competitie te maken. Er moeten nog wel wat zaken worden uitgewerkt.”
 
Donald Huigen, voorzitter Wegracecommissie:
“Het is hartstikke goed dat het voortbestaan van het ONK Dutch Supersport en het ONK Dutch Superbikes is verzekerd dankzij de samenwerking met de OW Cup. Er zijn op dit moment wel een aantal details die nog moeten worden ingevuld.
 
Als Wegracecommissie vinden wij het belangrijk dat ook andere raceklassen en officials in de gelegenheid blijven om de door hun geliefde sport te blijven uitoefenen.”
 
In de komende weken worden verdere details over bijvoorbeeld reglementen, de licentiestructuur en inzet van officials door de OW Cup en KNMV besproken. Het is de bedoeling om zeven eendaagse wedstrijden op het TT Circuit in Assen te verrijden en daarnaast twee tweedaagse evenementen in Duitsland en een tweedaags evenement in Assen te organiseren. Tijdens de tweedaagse evenementen is ruimte beschikbaar voor andere wegrace klassen.
 
Het is de intentie van de KNMV om ook de BeNeCup te laten voortbestaan. Samen met de Belgische motorbond en de organisatoren gaan we verdere invulling van dit kampioenschap bespreken.