Trouwe KNMV’ers bijeen


KNMV - 11 oktober, 2016

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werden de jubilarissen van de overkoepelende motorbond in het zonnetje gezet bij de KNMV 25+ Reünie.

Meer dan honderd motorliefhebbers uit heel Nederland hadden zich op 7 oktober verzameld in partycentrum De Weistaar in Maarsbergen waar de traditionele KNMV 25+ Reünie werd gehouden. Ook deze keer mocht presentator/organisator Simon Groen enkele tientallen jubilarissen op het podium roepen die uiteenlopende kroonjaren van hun lidmaatschap te vieren hadden.

Vier van hen konden bogen op een indrukwekkend lange periode van loyaliteit, zoals oud-motocrosser en endurorijder Jan van de Hoek uit Amsterdam. De voormalige winnaar van de Hans de Beaufortbeker was niet minder 70 jaar KNMV-lid en hij kreeg de decoratie persoonlijk opgespeld door KNMV-directeur Patrice Assendelft. Dat gold ook voor de mannen met 60 jaar lidmaatschap en veel geschiedenis achter hun naam: Gerard Numeijer (eigenaar Nubo Motors in Hippolytushoef), Jan Pol (o.a. race-organisator) en Jan Huberts (eerste Nederlandse GP-winnaar).

Na de lunchpauze vertrok een deel van het gezelschap voor een mooie motortoertocht, onder aanvoering van organisator Geert Schuring.

Als bijzondere gast was grasbaanvedette Jannick de Jong uitgenodigd. De multikampioen uit Friesland kreeg de zaal stil met een boeiend verhaal over zijn baansport. Jannick had ter illustratie een paar prachtige racers meegenomen en tot grote instemming werd een van die motoren tot leven gebracht.

De KNMV 25+ Reünie kent ook een eigen onderscheiding, de Frans Schuddeboombokaal. In de bijbehorende beker werd deze keer de naam van Wim Marijnis gegrafeerd. Wim heeft zich vijftien jaar lang ingezet voor de jaarlijkse reünie, maar hij geniet in de klassiekerwereld eveneens bekendheid als schrijver, verzamelaar van oude motoren, bestuurslid van diverse merkenclubs etc. Binnen de organisatie is hij in 2016 opgevolgd door Rob van Pelt.