22 en 23 oktober: NK jeugd Kampioenstrial in Apeldoorn

Trial

KNMV - 19 oktober, 2016

Op 22 en 23 oktober 2016 wordt er op het trialterrein van TC Apeldoorn een tweedaagse kampioenswedstrijd verreden. Dit is de finale van het seizoen, waarbij op zondag de beslissing valt voor het Nederlands kampioenschap jeugd (NKJ) 2016 en de bekers zullen worden uitgereikt.

Trial wordt ook wel de hogeschool van de motorsport genoemd, met lichte motoren worden met speels gemak de kortste bochten gereden en de hoogste obstakels beslecht. Het is beslist geen motorcross want snelheid speelt geen enkele rol, balans en nauwkeurig stuurwerk des te meer.

De jeugdige rijders zijn verdeeld in vijf verschillende klassen waarbij de moeilijkheidsgraad telkens oploopt en de rijders de route van hun klasse door een zogenaamde non-stop moeten volgen. De non-stop is een behendigheidsproef. Één ronde telt 7 of 8 van deze non-stops en er worden totaal 4 ronden verreden.

De Kampioenstrial voor de jeugd wordt georganiseerd door Trial Club Apeldoorn en is gratis toegankelijk. Op zaterdag 22 oktober wordt van 11:00 tot 15:00 uur gereden en op zondag 23 oktober van 10:00  tot 15:00 uur. Voor meer informatie kijk je op de website van de club: http://www.tcapeldoorn.nl

Wist je dat Het Klokhuis afgelopen week een uitzending aan de trial heeft gewijd? Je kunt de uitzending hier terugkijken.