MotoMe aflevering 37


KNMV - 14 oktober, 2016

Glamour bikes, rijden voor weinig, Victory Octane en brommers kiek’n

‘Zo, de kop is er af’, aldus ene Overzee vorig jaar in nota bene Qatar na zijn eerste sessie op de H2R. Hetzelfde geldt voor het noviteitencircus voor motorjaar 2017 na Christus en dan hebben we de Eicma in Milaan nog in het verschiet. Maar zoals te doen gebruikelijk vergeten we niet de minder gevulde tevreden motorrijder, oh nee.

Occasions 2.000 – 4.000 euro: volop keuze

Vroeger kocht je een tweedehandsje als je geen knaken had voor een nieuwe. In de huidige zelfsleutelcultuur lijkt het wel een sport geworden om juist met beperkt budget te rijden als een vorst. Nadat we ons in eerdere instantie hadden verbaasd over rijden onder de 1 mille, kwam dit keer een kordon machines in de prijscategorie twee- tot vierduizend euro op- en aandraven.

Victory Octane: krachtkruiser uit de VS

Zo, Victory maakt serieuze stappen. In plaats van zich te blijven focussen op mastodonten met de cilinderinhoud van een oceaanstomer, kwam het zustermerk van Indian op de proppen met een echt moderne machine, de Octane. Of is het eigenlijk een grotere versie van de Indian Scout? En als de machine op papier 104 pk levert, maar oogt alsof hij er 180 heeft, wat heeft de Octane dan te bieden in de ‘real world?’ En wat doen in vredesnaam al die vrouwen daar in de Ardennen?!

Intermot: smakelijk voorspel

De Keulse Intermot vormde een smakelijker voorspel op het motorseizoen dan de diepvries Bockwursten mit Kartoffelsalat die het duo Verhoeven & Overzee in de trein van 7.14 uur naar binnen hadden geschoven. De eerste mondiale show van het nieuwe seizoen bood gelukkig meer exquise voldoening met een comeback van Suzuki, een criminele Fireblade, verrukkelijke Ducati SuperSport en nog veel meer fraais. De koffers voor de Milanese Eicma, waar de voltallige lineup voor 2017 zal schitteren, staan al gepakt…

Wil je MotoMe uitzendingen opnieuw zien? Geen zorgen, ze zijn nog steeds (en tot in lengte van dagen) te bekijken wanneer jij maar wilt via: http://motome.nl/alle-afleveringen