Loran Faber geselecteerd voor Red Bull Rookies


KNMV - 20 oktober, 2016

In het Spaanse Guadix reden afgelopen weekend tientallen internationale talenten rond om te strijden voor een plekje in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De Nederlander Loran Faber is een van de in totaal elf coureurs die is geselecteerd.

Voor komend seizoen was Walid Soppe al zeker van een plekje in de Rookies, hij reed in 2015 en 2016 ook al in deze cup. De Red Bull Rookies Cup is inmiddels hofleverancier van talent aan diverse wereldkampioenschappen. In 2015 werd Bo Bendsneyder kampioen in deze klasse, hij rijdt tegenwoordig Moto3.

Naast Bendsneyder zijn coureurs als Johann Zarco, Jakub Kornfeil, Danny Kent, Joan Mir en en wereldkampioen Moto3, Brad Binder, uit deze spannende cup voort.

Behalve Loran Faber is ook de Belg Sasha de Vits geselecteerd. De Vits rijdt met een KNMV licentie, dus daar zijn we natuurlijk ook ontzettend trots op!

Update 24 oktober: Vandaag kreeg Victor Steeman goed nieuws. Net als vorig jaar mag hij in 2017 ook uitkomen in de Red Bull Rookies. Daarmee verschijnen volgend jaar drie Nederlanders aan de start van dit spannende kampioenschap.