‘KNMV Heritage’ van start


KNMV - 11 oktober, 2016

Voor een uitgelezen gezelschap van reünisten en jubilarissen werd op 7 oktober in Maarsbergen het startschot gegeven voor ‘KNMV Heritage’, een nieuw initiatief van de overkoepelende motorbond.

De KNMV kent een rijke geschiedenis die van start ging in 1904. In meer dan een eeuw passeerden onder haar vlag alle vormen van motorrijden en motorsport de revue en dat is best iets om trots op te zijn. Om dit ‘culturele motorerfgoed’ beter te kunnen bewaren en uitdragen is ‘KNMV Heritage’ in het leven geroepen. Onder deze noemer gaat de KNMV extra aandacht besteden aan de historie van motorrijdend Nederland. Zo moeten er meer filmpjes komen in de serie ‘Terugschakelen in de tijd’ en ook een vaste rubriek in het ledenmagazine Grip staat op de rol.

Tijdens de traditionele 25+ Reünie werd ook het officiële logo van KNMV Heritage gepresenteerd. Het beeldmerk is gebaseerd op het oude KNMV-embleem met motorblok, vleugels en kroontje en het viel in goede aarde bij het gezelschap dat voor een groot deel uit veteranen bestond.

Aangezien het bondsbureau in Arnhem niet over een noemenswaardig archief beschikt werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een oproep te doen om oud foto- en filmmateriaal en memorabilia beschikbaar te stellen. De aanwezigen kregen eveneens de gelegenheid om op een enquêteformulier aan te geven welke onderwerpen zij in de toekomst graag in ‘KNMV Heritage’ terug willen zien.