Eerste kampioenen ONK Wegrace bekend


KNMV - 03 oktober, 2016

Afgelopen weekend streek het British Superbikes kampioenschap neer op het TT Circuit in Assen. In het bijprogramma van de BSB reden verschillende Nederlandse coureurs en is de strijd om het Nederlands kampioenschap in een aantal klassen beslist.

ONK Dutch Supersport:

Lesley ten Tusscher is afgelopen weekend officieel kampioen geworden in de ONK Dutch Supersport. Hoewel de coureurs in de Supersport tijdens de Battle of the Nations (16 oktober) nog in actie komen, is hij niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Dit seizoen werd Lesley ook al kampioen in de BeNeCup.

ONK Dutch Superbikes:

In de Dutch Superbikes is de strijd om de titel nog niet beslist. Nigel Walraven deed goede zaken door maximaal te profiteren van de afwezigheid van Danny de Boer. Met zijn overwinning en de bijbehorende 25 punten heeft Walraven de achterstand op De Boer teruggebracht naar slechts 6 punten! Tijdens de Battle of the Nations valt de beslissing in deze klasse. In de BeNeCup Superbike is de Belg Vincent Lonbois kampioen.

ONK Sidecars:

Hoewel regerend wereldkampioen Bennie Streuer dit weekend twee races om het ONK Sidecars won zijn Kees Kentrop en Danny de Haas kampioen geworden. Voor Kentrop is dit de vierde achtereenvolgende titel in het ONK.

NK Moto3:

In het Nederlands kampioenschap Moto3 is de Belg Sacha de Vits kampioen. De Vits rijdt met een KNMV licentie en pakte dit weekend genoeg punten voor het kampioenschap.

KTM World Final:

Finn de Bruin heeft op het TT Circuit Assen de wereldtitel behaald in de KTM RC 390 World Cup. De 15-jarige coureur finishte in beide heats als tweede achter de winnaar Luca de Vleeschauwer. De Vleeschauwer reed mee met een wildcard en kwam daarmee niet in aanmerking voor de World Cup.