Finale EK Enduro in Gelderse Harfsen – 28 en 29 oktober


KNMV - 21 oktober, 2016

Op 28 en 29 oktober valt de beslissing om het Europees Kampioenschap Enduro in het Gelderse Harfsen. De Stichting Motorsport Harfsen heeft dit jaar alles opzij gezet en al haar pijlen gericht om deze endurowedstrijd op hoog niveau te organiseren. Er worden in deze wedstrijden niet alleen punten verdiend voor het Europees Kampioenschap maar er wordt ook gestreden voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap.

De Nederlanders zijn sterk vertegenwoordigd in het Europees Kampioenschap. Na drie wedstrijden hebben we met Thierry Pittens (3e in E1) en Peter Lenselink (3e bij de veteranen) twee Nederlanders die op jacht gaan naar een top drie positie in hun klasse. Ook Nina Klink is nog volop in de running voor een top drie plaats bij de dames.

Maar liefst 22 Nederlanders hebben zich ingeschreven voor het Europees Kampioenschap waaronder negenvoudig Nederlands Kampioen Enduro, Hans Vogels. De rijder uit Best gaat van start in de E2 klasse en behoort tot de favorieten voor de eindzege, net als Wesley Pittens uit Vorstenbosch. Beide rijders moeten het op gaan nemen tegen de snelle Brit Tom Sagar, die aan de leiding staat in de tussenstand.

Rijders die niet deelnemen aan het Europees Kampioenschap maar wel van zich zullen doen spreken in het Open Nederlands Kampioenschap zijn Ismo ten Velde en Harfsenaar Kay Hulshof. Beide rijders zijn aangesloten bij de club en zijn gemotiveerd om goed te scoren. Ook de mannen van het Chevrolet Van Veen-team zijn van de partij in het ONK Enduro. Niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook al ruim voor het weekend zijn ze voor de club in de weer om te zorgen dat er voor de club een mooie proef gebouwd wordt!

De Stichting Motorsport Harfsen heeft vier uitdagende proeven waarop de rijders hun kwaliteiten op zowel vrijdag als zaterdag tonen. Voor meer informatie over het ONK en EK Enduro in Harfsen kunt u kijken op www.mxharfsen.nl.

Zelf meedoen aan de ONK wedstrijd? Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar voor coureurs met een daglicentie.

Update: De startlijst is bekend en hier te downloaden.