15 en 16 oktober: Kampioenstrial in Zelhem


KNMV - 11 oktober, 2016

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt in Zelhem de KNMV Kampioenstrial gehouden. Dit is de jaarlijks terugkerende finale wedstrijd van het trialseizoen. De klassementen zijn in voorgaande wedstrijden al gevormd, maar de finalewedstrijd bepaald altijd wie zich de nieuwe Nederlands kampioen mag noemen.

Bij de organiserende ZAMC wordt met meer dan gewone belangstelling uitgekeken naar deze wedstrijd. Het terrein is voor deze wedstrijden namelijk totaal vernieuwd. Vanuit Duitsland werd 150 ton aan rotsblokken aangevoerd voor nieuwe hindernissen. De rigoureuze aanpassingen zijn in principe bedoeld voor de EK-wedstrijd die voor medio april 2017 op het programma staat, maar er was de club veel aan gelegen om alles voor deze Kampioenstrial klaar te hebben. Bij deze wedstrijd verschijnen veel deelnemers aan de start die ook op het Europees kampioenschap worden verwacht. Dit wordt dus een mooie test om te kijken of de nieuwe non stops EK-proof zijn.

De beste Nederlandse trialspecialisten verschijnen in Zelhem aan de start. Mannen die het gehele jaar door in binnen- en buitenland aan wedstrijden deelnemen en daarbij soms ongelofelijke capriolen uithalen om hun strafpuntenlijst schoon te houden. Alex van der Broek is na enkele jaren afwezigheid, weer de te kloppen man. Jonkies Dave Hanraths en Randy Kerstjens zullen het Van der Broek moeilijk maken.

In totaal worden voor de Kampioenstrial 15 non stops op “de Langenberg” gebouwd, 10 daarvan worden op zaterdag gebruikt, op zondag worden 5 hiervan opnieuw gebruikt samen met de 5 die nog ongebruikt waren. Naar verwachting strijden zo’n vijftig deelnemers tegen elkaar. Doordat deze wedstrijd geclassificeerd is als een ONK (Open Nederlands Kampioenschap) worden ook een aantal deelnemers uit het buitenland verwacht. Uiteraard rijden deze rijders voor een goede klassering, maar ze komen natuurlijk ook het terrein verkennen voor het EK in 2017.

Op beide dagen wordt er gestart om 10.00 uur, de finish is rond 15.00 uur voorzien.

Aansluitend zullen op zondag de nieuwe kampioenen gehuldigd worden. Kijk voor meer informatie op de website van de ZAMC: http://www.zamc.nl/