Schrijf je in voor de Baco-cursus in Varsseveld


KNMV - 04 november, 2016

In oktober 2015 gaf sporttechnisch manager Camiel van Berkesteijn de aftrap voor actief KNMV-beleid ten aanzien van de opleiding voor baancommissarissen, waarbij de veiligheid van de sporter voorop staat.

Het werk van baancommissaris wordt onderschat. Sporters en omstanders zien alleen iemand langs het circuit met een gele vlag staan. Echter de functie van deze vrijwilliger is er een van verantwoording, oplettendheid en adequaat reageren. De sporters moeten op hem kunnen vertrouwen. De baco kan (zwaar) letsel voorkomen als er op of rond de baan was mis gaat.

Cursus

Op 15 november organiseert VAMAC in Varsseveld een baco-cursus in hun clubhuis (Rieteweg 2, 7055 BJ Heelweg).  De cursus wordt verzorgd door een KNMV docent. De club heeft nog een aantal vrije plaatsen en heeft daarom aangegeven dat ook mensen van buiten de club zich kunnen inschrijven. Een mooie kans voor mensen die interesse hebben om baancommissaris te worden of al baancommissaris zijn, maar nog niet gecertificeerd zijn!

Verdere informatie over de cursus is hier te vinden: https://knmv.nl/motorsport/Nieuws-motorsport/2016/mei/bacos-voor-veiligheid-op-circuits/

Instructie inschrijving baco-cursus Varsseveld (Vooraf inschrijven in noodzakelijk)