MotoMe aflevering 40


KNMV - 25 november, 2016

Terwijl in supermarkten zelfs de chocoladeletter ‘Q’ in extra puur is uitverkocht en clandestiene lawinepijlen ons waterige polderland bestoken, is 2017 voor ons motorliefhebbers alweer begonnen. Na de show van Keulen hebben we nu ook die van Milaan achter de kiezen. En het belooft een knaljaar te worden, zeker voor (jonge) rijders die een nieuwe, serieuze fiets op het oog hebben, maar weinig meer dan vijf mille te makken hebben.

Vandaar dat MotoMe nummer 40 volledig in het teken staat van de Milanese Eicma-show en de belangrijkste nieuwe modellen (zowel op twee wielen als twee benen) de revue passeren. Tussen de bedrijven door trekken we ook nog Carl Fogarty aan zijn tas, ondergaan we een spoedcursus Japans, crashen we de GSX-RR MotoGP-machine van Viñales en belichten we de wederopstanding van de (houd je vast) Nederlandse motorfietsbouw. Het legendarische Van Veen uit de jaren zeventig heeft namelijk eindelijk zijn opvolger in de vorm van het zo mogelijk nog exclusievere Van der Heide.

En nu? Is het landerig luieren op tropische locaties begonnen voor het team van MotoMe? Driewerf neen! Overzee heeft zijn koffer alweer in de aanslag voor een testtrip richting Qatar voor het nieuwe ‘Beast’, de KTM 1290 Super Duke R, en in januari zullen Bart & Joost beiden de Fireblade SP en SP-2 onder handen nemen op het waanzinnige circuit van Portimão. Om maar twee hoogtepunten te noemen uit een trits testpresentaties en nieuwe onderwerpen die we vanaf komende februari op de digitale snelweg en RTL7 zullen slingeren.

Zelf hoef je evenmin in een winterslaap te sukkelen. Want MotoMe staat aan de vooravond van opzienbarende ontwikkelingen, vernieuwingen en verbeteringen. Blijf ons volgen via de bekende kanalen. Tot gauw! 

Wil je MotoMe uitzendingen opnieuw zien? Geen zorgen, ze zijn nog steeds (en tot in lengte van dagen) te bekijken wanneer jij maar wilt via: http://motome.nl/alle-afleveringen