KNMV werkt samen met MX Performance


KNMV - 17 november, 2016

Een nieuw initiatief in de motocross biedt amateur-crossers dezelfde professionele begeleiding als de wereldtop. Vanaf deze maand is MX Performance actief, een platform waar specialisten zich richten op talentvolle motocrossers die niet in het begeleidingstraject van KNMV en Sportcentrum Papendal vallen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de KNMV in vervulling.

Eind 2015 heeft Marjorie Borger van MXFIT meerdere trainers en behandelaars uit heel Nederland bij elkaar gebracht om te praten over fysieke en mentale training, voeding en sportmedische begeleiding. De aanleiding was dat coureurs het tegenwoordig niet meer redden met alleen motortraining om prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. Vooral omdat motocross een specifieke tak van sport is waarbij de juiste begeleiding van groot belang is. 

Vanuit deze enthousiaste groep specialisten is op 1 november de samenwerking tussen de KNMV en het platform MX Performance van start gegaan.

Binnen het platform van MX Performance werken ervaren specialisten zoals personal trainers, sportfysiotherapeuten, sportvoedingsdeskundigen en mentale begeleiders die allen ervaring hebben met het begeleiden en trainen van motocrossers. Regelmatig organiseren zij bijeenkomsten en trainingen op hun vakgebied om gezamenlijk op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends.

Camiel van Berkesteijn, Sporttechnisch Manager KNMV:

“In de wetenschap dat voor het behalen van topprestaties er meer nodig is dan alleen veel trainen op de motor, kunnen wij door de samenwerking met MX Performance ook de motocrossers, die (nog) geen deel uitmaken van de KNMV-selectie, die begeleiding bieden waarbij zij tot nog betere prestaties kunnen komen.”
 

Daarnaast werkt MX Performance nauw samen met de KNMV en Sportcentrum Papendal om de begeleiding van motocrossers naar topniveau te tillen. De ambitie van het platform is om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren met als kenmerken: ontwikkeling, innovatie, professionaliteit, uniformiteit, effectiviteit (persoonlijke doelen motocrosser) en veiligheid.

Voor meer informatie bezoek de website www.mxperformance.nl