World Cup jeugd grasbaan Polen


KNMV - 09 mei, 2016

Zilver en brons voor Meijer en Meijerink
Meijerink werd vorig jaar nog vijfde op dit WK en maakte dit jaar de overstap naar de 500cc categorie. Echter, door afmelding van Jarno de Vries kwam er een plaats vrij in de 250cc categorie en Meijerink nam deze gretig aan. Hij had aanvankelijk wat moeite met het vinden van de juiste set-up, maar wist op tijd in het goede ritme te komen en plaatste zich voor de halve finale. Meijerink had in de halve finale een overwinning nodig om zeker te zijn van de finale en dat lukte hem op overtuigende wijze. In de finale nam Dave Meijerink na een herstart meteen het initiatief, maar een klein foutje zorgde ervoor dat de zeer sterk rijdende Fransman Gaetan Stella toch langs zij kon komen. Daardoor eindigde Meijerink op een mooie tweede plaats, gevolgd door Mika Meijer die het brons greep. Een knappe prestatie, helemaal omdat het luchtfilter van zijn machine vlak voor de halve finale vlam vatte tijdens het warm draaien voor de eerste heat. Gelukkig werd de brand en dankzij prima teamwork stond de machine van Meijer op tijd klaar voor de start.

9e plaats voor William Kruit 
Op vrijdag 6 mei werd er in de MotoArena in de 125 cc gereden. Namens de KNMV kwamen William Kruit, Jeffrey Sybesma, Margriet Diever en Christian Wagemans in actie.

Vorig jaar werd Kruit derde, maar al tijdens de trainingen werd duidelijk dat het een zware opgave zou worden om die prestatie te herhalen. Het niveau lag bijzonder hoog en er werd op het scherpst van de snede gereden. Kruit miste de Semi finales op een haar na en moest daardoor genoegen nemen met een 9e plaats. De titel ging naar de Duitser Tim Wunderer. Jeffrey Sybesma eindigde als dertiende en Christian Wagemans werd 15e. Margriet Diever sloot de wedstrijd af als beste dame op een 19e plaats.