WSBK Engeland


KNMV - 28 mei, 2016

De zevende ronde voor het WK Superbike was op het circuit van Donington Park in Engeland.
Michael van der Mark had moeite de juiste afstelling te vinden en vertrok vanaf de dertiende startplaats.
In beide races kwam Van der Mark als achtste over de finish.
Ook de FIM Superstock 1000 klasse reed in Engeland voor het Europees Kampioenschap.

Vrije trainingen

WSBK:
Michael van der Mark had moeite om de juiste afstelling te vinden. Pas in de derde vrije training lukte het om de tiende tijd op de klok te zetten.

Kwalificaties

WSBK:
Tom Sykes vertrekt vanaf de pole in de twee te verrijden World Superbike races. De Kawasaki coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor Chaz Davies en Lorenzo Savadori. Michael van der Mark kwalificeerde zich als dertiende.

EK Superstock 1000:
Raffaele de Rosa vertrekt vanaf de pole. Wayne Tessels kwalificeerde zich als negende, Danny de Boer als veertiende terwijl Rob Hartog de zesentwintigste tijd op de klok zette.

Race

WSBK Race 1:
Tom Sykes is zaterdagmiddag de winnaar geworden van de eerste World Superbike race van de Acerbis UK Round. De Kawasaki coureur kwam als eerste over de finish, voor Davide Giugliano en Jonathan Rea. Michael van der Mark eindigde als achtste.

WSBK Race 2:
Tom Sykes heeft zondagmiddag ook de tweede race op zijn naam geschreven, voor teamgenoot Jonathan Rea en Chaz Davies. Michael van der Mark moest opnieuw genoegen nemen met de achtste plaats.

EK Superstock 1000:
De vanaf de pole gestarte Italiaan Raffaele de Rosa heeft de Superstock 1000 FIM Cup race op zijn naam geschreven, voor Leandro Mercado en Niccolò Canepa. Wayne Tessels werd op de negende plaats de best geklasseerde Nederlander. Danny de Boer werd elfde, Rob Hartog finishte als negentiende.