TT Juniortrack in trek


KNMV - 03 mei, 2016

Afgelopen zondag en maandag is door een grote groep jonge coureurs volop getraind op de Juniortrack naast TT Circuit Assen.

Na een periode van koude dagen en regen was het de laatste dagen uitstekend weer om te trainen: een droge baan plus een lekker zonnetje voor de juiste temperatuur. Het resultaat liet zich raden. Niet minder dan 85 jonge coureurs, verdeeld over twee dagen, kwamen naar de TT Junior Track om lekker te trainen en flink wat ervaring op te doen. “Geweldig! Het waren creatieve dagen met een hoge opkomst”, constateerde een tevreden KNMV-bondscoach Barry Veneman, die van de gelegenheid gebruik had gemaakt om vier nieuwe lay-outs van het veelzijdige circuit te beproeven.

De paddock was gevuld met diverse pocketbikes, Honda’s NSF100 en Yamaha’s RD125. De jonge rijders varieerden in leeftijd van zes tot zeventien jaar en zij gingen in diverse groepen de baan op. Naast Barry Veneman zorgden Henk Schotman, Joan Veijer en Peter Verschoor voor de gewenste begeleiding.
 
Beide dagen was een enthousiast groepje jonge rijders via de Stichting Pocketbike Promotion van de partij. Zij waren helemaal uit Zeeland gekomen om twee dagen in Drenthe te kunnen rijden!
 
Dit jaar wordt voor het eerst gewerkt met speciale trainingsabonnementen waarvan gretig gebruik wordt gemaakt.