WSBK Thailand


KNMV - 11 maart, 2016

Twee weken na de openingswedstrijd in Australië stond dit weekend de WSBK op het Chang International Circuit in Thailand op het programma.
Michael van der Mark noteerde op vrijdag de snelste trainingstijd voor Sylvain Guintoli en Jordi Torres.
Ook op zaterdag tijdens de kwalificaties zette de Nederlander de snelste tijd op de klok en pakte zijn eerste WSBK pole.
In de eerste race eindigde de Rotterdammer als derde, in de tweede race werd hij als vierde afgevlagd.

Kwalificatie

Michael van der Mark heeft zaterdagochtend op het Chang International Circuit in Thailand zijn allereerste World Superbike pole weten te behalen. De Nederlander was tijdens de kwalificatie het snelst voor Jonathan Rea en Tom Sykes.

Race 1

Michael van der Mark kon zijn pole niet omzetten in een perfecte start en ging als vijfde de eerste bocht in. De Nederlandse Honda coureur slaagde er nog wel in de aansluiting met de kop te herstellen, maar kon de Kawasaki tandem van Jonathan Rea en Tom Sykes niet passeren. Rea won de race na een spannende strijd voor Sykes, gevolgd op ruim twee seconden door Van der Mark.

Race 2

Tom Sykes heeft zondag de tweede race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur bleef in een spannende wedstrijd Jonathan Rea en Chaz Davies voor. Michael van der Mark werd vierde.

Tussenstand kampioenschap

Na vier races gaat Rea aan de leiding met 95 punten, terwijl Sykes na zijn zege de tweede plaats heeft overgenomen van Van der Mark met 66 punten. Van der Mark staat op de derde plaats met 65 punten.