Wereldtop naar Dutch Masters of Motocross Axel


KNMV - 11 maart, 2016

Het crosscircuit van Axel ligt er op en top bij om aanstaande zondag de wereldtop van de motorcross te ontvangen voor de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross.

Anderhalve week geleden was het circuit door de regenval nog zeiknat maar vandaag tijdens het opbouwen van de baan zagen we allemaal blije gezichten. Het circuit is losgetrokken en dankzij de mooie weersvoorspellingen zal het circuit er perfect bij liggen aanstaande zondag! ‘’We hebben met een hele groep vrijwilligers keihard gewerkt om het circuit er goed in te leggen voor zondag. Dit is gelukt en daar zijn we heel erg blij mee. Met zo’n deelnemersveld kunnen we niet anders dan er alles aan doen om het perfect voor elkaar te hebben’’: vertelt een trotse voorzitter Ad Colijn. 

In de MX2 klasse komen zes rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap van dit jaar aan de start met als hoofdrolspeler Jeffrey Herlings. De rijder uit Elsendorp is in bloedvorm en zal voor het publiek het beste van zijn kunnen laten zien. Ook in de MX1 klasse liegt het deelnemersveld er niet om. Onder andere Evgeny Bobryshev, Ben Townley en Kevin Strijbos zullen de strijd aan gaan met onze eigen Glenn Coldenhoff, die voor eigen fans natuurlijk iets wil laten zien! 

De Dutch Masters of Motocross heeft dit jaar een hele nieuwe opzet en moet het elite kampioenschap in Nederland gaan worden. Om het kampioenschap meer uitstraling te geven zijn er voor dit jaar al een aantal wijzigingen doorgevoerd. ‘’We hebben deze winter met de teams aan de tafel gezeten en samen hebben we bekeken waar het kampioenschap kan verbeteren. Dankzij een goede keuze van de kalender maken we het voor de Grand Prix teams mogelijk om het volledige kampioenschap te rijden. Daarnaast hebben we met veel teams afgesproken dat ze met de grote trucks naar de wedstrijden komen zodat er ook in de paddock van alles te zien is. Dankzij de ondersteuning van 24MX hebben we nu op alle wedstrijden een pitlane en samen met Red Bull en SKS Process Components hebben we een hele mooie startwand ontworpen. De aankleding van het circuit is super voor elkaar hier in Axel en met zo’n sterk deelnemersveld achter het starthek, kan het niet anders dan dat het een dagje genieten gaat worden’’: vertelt promotor Arno van den Brink. 

Glenn Coldenhoff is een publiekslieveling en hij zal in Axel aan de start komen in de MX1 klasse. De KNMV heeft deze week een interessant interview met hem opgenomen waarin hij vertelt over zijn deelname aan de Dutch Masters of Motocross. Klik op onze facebook pagina om het interview te bekijken.

Het starthek zal in Axel voor de eerste keer vallen rond de klok van 12:00 uur.

Entree:
kids tot 12 jaar gratis
12 t/m 17 jaar 10 euro
vanaf 18 jaar 20 euro 

Adres: RES Axel
Lageweg 4
4571 NA  AXEL

Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross in Axel kunt u kijken op http://www.resaxel.nl of http://www.dutchmastersofmotocross.com.