Voorbeschouwing MXGP Valkenswaard


KNMV - 22 maart, 2016

Tijdens het paasweekend vindt de eerste Europese MXGP ronde plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard.
Naast de MXGP en MX2 klassen rijden ook de dames voor het wereldkampioenschap.
De EMX250 en EMX300 klassen hebben in Valkenswaard hun openingswedstrijd voor het Europees kampioenschap.

In de MXGP is Glenn Coldenhoff een vaste deelnemer. Hij zal tijdens de paasdagen de enige Nederlandse rijder in de zwaarste crossklasse zijn.

In de MX2 behoren Jeffrey Herlings, Davy Pootjes, Brian Bogers, Calvin Vlaanderen en Freek van der Vlist tot de vaste deelnemers. Herlings wordt als koploper in de MX2 als favoriet gezien. Hij kan met deze GP voor zijn eigen publiek zijn 50e GP-zege behalen.
Aan bovenstaande deelnemers worden verder in Valkenswaard nog drie Nederlanders toegevoegd: Micha-Boy de Waal, Jaap Corneth en Lars van Berkel.

De WMX (damesklasse) kent een sterke Nederlandse vertegenwoordiging met maar liefst elf landgenotes. De absolute topvrouw onder hen is Nancy van de Ven, de nummer drie van het wereldkampioenschap van afgelopen seizoen.

Voor de EMX250 hebben zich meer dan honderd rijders aangemeld. Zij strijden tijdens de kwalificatietrainingen, gevolgd door een herkansingswedstrijd voor de niet direct geplaatsten, om veertig startplaatsen. In deze klasse verdedigt Nick Kouwenberg zijn vorig jaar behaalde Europese titel. Hij geldt nu ook zeker als één van de favorieten voor de zege. In de persoon van Suzuki-fabrieksrijder Bas Vaessen is er zelfs een tweede Nederlander met podiumkansen.

Voor de EMX300 hebben zich meer dan vijftig rijders aangemeld. Ook voor hen zal de kwalificatietraining zorgen voor de schifting om tot veertig rijders te komen. De beide EK-klassen rijden op paaszondag 27 maart hun eerste manche en op paasmaandag 28 maart hun tweede wedstrijd.

Klik hier voor de deelnemerslijsten van MXGP, MX2 en WMX.

De deelnemerslijsten van de beide EK-klassen:
Deelnemerslijst EMX250
Deelnemerslijst EMX300

Kijk op http://www.mxgp.com voor alle MXGP-informatie.