Update KNMV Motocross kalender 2016


KNMV - 24 maart, 2016

De KNMV Motocross kalender is definitief afgerond. Hierbij de laatste wijzigingen op een rij:

  • NK Motocross 23 april 2016 vindt plaats in Heerde

De NK Motocross wedstrijd van 23 april, die in eerste instantie ingedeeld stond in Mill, is verplaatst naar Heerde. Dat betekent dat alle NK klassen dit seizoen een keer op het circuit in Heerde actief zullen zijn. De ingedeelde NK/Cup klassen voor deze wedstrijd in Heerde zijn: 50cc, 65cc KW, 65cc GW, 85cc KW, Cup MX1 en de Cup MX2.

  • Cup MX2 klasse is toegevoegd aan de WK Zijspan wedstrijd in Valkenswaard op zaterdag 18 juni 2016

De KNMV diende nog overeenstemming te vinden met de organisator van het WK Zijspan in Valkenswaard voor het bijprogramma op zaterdag 18 juni. Dit is de Cup MX2 klasse geworden. Dit betekent voor de Cup MX2 dat zij in totaal 18 wedstrijden heeft dit seizoen en dat zij de enige NK/Cup klasse is die een wedstrijd op het GP circuit van Valkenswaard kan rijden.

  • NK Motocross 9 juli 2016 in Eersel

De KNMV is blij te mogen mededelen dat er overeenstemming is bereikt met motorclub MCC De Kempen voor de organisatie van een NK Motocross dit seizoen en dat zij na een aantal jaar afwezigheid nu weer een NK wedstrijd zullen gaan organiseren. Dit betekent dan ook een extra wedstrijd in het zuiden van het land. De datum is 9 juli 2016, één dag voor de laatste Dutch Masters of Motocross wedstrijd in Halle. De NK/Cup klassen die in Eersel ingedeeld staan zijn: 65cc KW, 65cc GW, 85cc KW, Cup MX1 en de Cup MX2.

Bekijk nu de actuele, volledige Motocross kalender 2016.