KNMV wegracetraining op het TT circuit Assen


KNMV - 15 maart, 2016

Na lange tijd van afwezigheid vindt er op 2 april weer een algemene KNMV wegracetraining plaats en wel op het TT circuit in Assen! Wil jij erbij zijn?
Er zijn dit jaar verschillende groepen licentiehouders welkom!

De supersport- en superbikerijders hadden al verschillende gelegenheden om te trainen op het gewilde TT circuit. Echter, voor klassen zoals de zijspannen, moto3 en classics was dit praktisch onmogelijk. Gelukkig komt hier vanaf 2016 verandering in!
Dankzij de inzet van een type 2 geluiddag is het nu ook voor de overige groepen mogelijk te trainen op ons thuiscircuit en zich zo maximaal voor te bereiden op de races van dit seizoen.

Zaterdag 2 april kan er getraind worden door licentiehouders in de klassen:

  • Zijspannen
  • Moto3/Moriwaki/Supermono’s
  • Classics
  • Supersport
  • Superbike/Dutch Ducati Challenge
  • KTM RC Cup

Mooi nieuws is verder dat CRT Holland toestemming heeft gegeven dat ook OW Cup deelnemers uit de groepen Supercup 600 en 1000 deel kunnen nemen aan deze trainingen.

Bondscoach Barry Veneman: “Het is altijd goed voor rijders om aan het begin van het seizoen te testen op een snel circuit zoals Assen. De lay out heeft bijzondere elementen die je niet vaak op buitenlandse banen ziet. Het feit dat het een geluidsdag betreft betekent dat ook de zijspannen en NEC moto3 rijders kunnen testen en dat is een mooi thuisvoordeel. De open pitlane en relatief kleine groepen op de baan zal prettig werken zijn.”

Per klasse zullen max. 30 deelnemers toegelaten worden. Dit betekent dus meer ruimte en prettiger rijden dan vaak gebruikelijk is met een aantal van 45 deelnemers!
De rijtijd zal drie maal 20 minuten per groep zijn. De kosten bedragen € 100,- per deelnemer.

KNMV licentiehouders kunnen zich online inschrijven via MijnKNMV.
Niet-licentiehouders en buitenlandse licentiehouders kunnen zich inschrijven via onderstaande documenten:

De inschrijving voor deze eerste wegracetraining sluit op 28 maart, dus wees er snel bij.
Hopelijk tot ziens op 2 april!