Zwarte Cross en KNMV slaan handen ineen


KNMV - 09 juni, 2016

De Zwarte Cross en de KNMV zijn een samenwerking aangegaan, waarbij de finalewedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in 2017 verreden zal worden tijdens het Zwarte Crossfestival. Daarmee wordt de Zwarte Cross – met in 197.450 bezoekers in 2015, direct het grootste officiële sportevent van Nederland (nu de TT in Assen). Door deze samenwerking is de Zwarte Cross bovendien het grootste officiële motocrossevenement ter wereld.

Grote stap vooruit voor alle partijen
Het officiële ONK, genaamd De Dutch Masters of Motocross, wordt gepland in weekenden die vrij zijn van MXGP-wedstrijden, het wereldkampioenschap motocross. Dat betekent dat vanaf 2017 veel WK-toppers zich aan de start in Lichtenvoorde zullen melden.

“Door deze internationale samenwerking zijn bijna alle wereldtoppers beschikbaar in het weekend van ons festival en krijgen we een soort wereldkampioenschap. Geweldig!” aldus Hendrik-Jan Lovink van Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisator van de Zwarte Cross. “Dit is een grote stap vooruit voor beide partijen. We brengen absolute topsport naar de Zwarte Cross. De manches worden verreden in een geweldige ambiance, met enorm veel publiek langs de baan.” KNMV Algemeen Directeur Patrice Assendelft reageert verheugt op de samenwerking: “Hiermee brengen wij de motorsport en met name de motocross bij een heel breed publiek onder de aandacht en dit is een fantastische afsluiting van onze competitie.”

Aangepast crossprogramma op Zwarte Cross 2016
Tijdens de komende editie van de Zwarte Cross, die verder niets aan de festivalformule verandert, zal het circuit zijn aangepast. Het startveld wordt breder en langer. Zo wordt de start minder een loterij en krijgt de wedstrijd een eerlijker verloop. Alle toeschouwers in de Loco Arena (een grote tribune langs de crossbaan) krijgen een geweldig zicht op de start van iedere manche. En de wedstrijden worden geschikt gemaakt voor televisie. Dit jaar worden al de eerste stappen van samenwerking gezet en wordt de 85cc klasse vervangen door de 125cc Mastersklasse en volgend jaar zullen de vaste Zwarte Cross crossklassen aangevuld worden met de Dutch Masters of Motocross competitieklassen 85cc, 125cc, MX2 en MX1.

Crossfan krijgt bezoekje aan festival cadeau
Motocrossfans die de finale van de Dutch Masters of Motocross in 2017 willen meemaken kunnen in november 2016 al hun toegangsbewijzen voor de Zwarte Cross 2017 aanschaffen. Traditiegetrouw geldt vanaf die maand de ‘Grote Denkerskorting’. Toegangsbewijzen voor het festival worden dan aangeboden met fikse kortingen. Crossfans krijgen met een toegangsbewijs voor de Zwarte Cross een feest vol muziek, theater en stunts cadeau! “En de festivalgangers krijgen wedstrijden op wereldniveau voorgeschoteld. Hoe gaaf is dat!” aldus Hendrik-Jan Lovink.

Zwarte Cross 2016: 21 t/m 24 juli, Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl