WSBK Italië


KNMV - 18 juni, 2016

De achtste ronde van het WK Superbike was op het circuit van Misano.
In de twee WorldSBK races eindigde Michael van der Mark als derde en tiende.
Ook de Superstock 1000 klasse kwam aan de start.

Kwalificatie

WSBK:
Tom Sykes vertrekt vanaf de pole in de twee te verrijden World Superbike races. De Kawasaki coureur was zaterdagochtend tijdens de kwalificatie het snelst voor teamgenoot Jonathan Rea en Xavi Forés. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.

Superstock 1000:
Marco Faccani vertrekt zondag vanaf de pole. De Ducati coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Raffaele de Rosa en Leandro Mercado. Wayne Tessels werd met de vijftiende tijd de best geklasseerde Nederlander. Rob Hartog start als eenentwintigste.

Race 1

WSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag de eerste World Superbike race van het weekend op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur kwam als eerste over de finish voor teamgenoot Tom Sykes. Op drie seconden van het Britse duo wist Michael van der Mark als derde de eindstreep te passeren.

Superstock 1000:
De Fransman Lucas Mahias is zondagmiddag winnaar geworden van de race, voor Kevin Calia en Marco Faccani. Wayne Tessels werd zestiende, Rob Hartog kwam in de derde ronde ten val.

Race 2

WSBK:
Jonathan Rea heeft zondagmiddag ook de tweede World Superbike race gewonnen, voor Tom Sykes en Davide Giugliano. Michael van der Mark kwam als tiende over de finish na in de beginfase betrokken te zijn geweest bij een crash.