TT Assen


KNMV - 24 juni, 2016

Dit weekend was de Motul TT in Assen.
Voor het eerst in de geschiedenis waren de races op zaterdag en zondag.
Op zaterdag was goed nieuws te melden vanuit de organisatie: de Dutch TT zal zeker tot 2026 verreden worden.
In de komende tien jaar wil het TT bestuur hierdoor 16 miljoen euro in het circuit investeren.
Bo Bendsneyder noteerde een zevende tijd in de Moto3 kwalificatie en pakte een mooie negende plaats in de race.
Walid Soppe vertrok in de Red Bull MotoGP Rookies Cup vanaf de tweede startplaats.
Hij ging helaas in beide races onderuit, in de tweede race gebeurde dat in de laatste ronde met uitzicht op de overwinning.

Kwalificaties

Moto3:Enea Bastianini start zondag op pole, naast hem op de grid staan Andrea Migno en Nicolo Bulega. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op zevende startplaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Walid Soppe heeft tijdens de kwalificatiesessie de tweede startplaats weten te halen. De coureur uit Coevorden moest alleen Raul Fernandez voor zich dulden. Victor Steeman en Sander Kroeze kwalificeerden zich als zestiende en negentiende.

Race

Moto3:
De race werd gewonnen door de Italiaan Francesco Bagnaia, voor zijn landgenoten Fabio Di Giannantonio en Andrea Migno. Bo Bendsneyder pakte een mooie negende plaats, het beste resultaat van de Nederlandse Red Bull KTM Ajo coureur sinds zijn debuut in de Moto3 klasse.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste race is gewonnen door Raul Fernandez. Door de natte omstandigheden gingen veel rijders onderuit, waaronder Walid Soppe en Sander Kroeze. Victor Steeman reed gecontroleerd naar een achtste plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Raul Fernandez heeft ook de tweede race gewonnen. Hij hield Ayumu Sasaki en Rory Skinner achter zich. Walid Soppe reed de slotfase van de race op kop maar ging in de laatste ronde onderuit. Sander Kroeze pakte punten met een veertiende plaats, Victor Steeman crashte.