Nog drie sterke deelnemers bij Dutch Masters in Emmen


KNMV - 29 juni, 2016

Aankomende zondag wordt de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden in Emmercompascuum.
Het is mogelijk dat de kampioen in alle vier de klassen aanstaande zondag al bekend worden.
Jeffrey Herlings en Evgeny Bobryshev leiden beiden met een voorsprong van 52 punten in de MX1 en MX2 klasse en ook Jago Geerts en Emil Jonrup hebben een voorsprong van dien aard dat ze in Emmercompascuum de titels al in de wacht kunnen slepen.

Voor aanvang van deze week loog het deelnemersveld er al niet om met vijf fabrieksteams in de MX2 en toppers als Evgeny Bobryshev en Glenn Coldenhoff in de MX1 klasse. Deze week hebben nog een aantal sterke internationale deelnemers zich aangemeld om in Emmercompascuum van start te gaan. Dit zijn Jorge Prado van het Red Bull KTM Factory team, Karlis Subalis van het Kemea Yamaha team en Jose Butron van het Marchetti Racing KTM team. Prado is een groot talent uit Spanje die normaal gesproken volgend jaar opgenomen zal worden in het fabrieksteam van KTM in de MX2 klasse. Karlis Subalis is de vervanger van de geblesseerde Brent van Doninck en wist onlangs in de Britse Grand Prix twaalfde te worden. Beide rijders zijn zonder meer een aanwinst voor de toch al hele sterke MX2 klasse.
 
De Spanjaard Butron heeft de snelheid er momenteel goed in zitten en wist het afgelopen weekend in de sterke MXGP klasse in Mantova twee keer in de top tien te eindigen. Aangezien Butron altijd goede starts pakt, zal hij zeker mee gaan strijden voor de ereplaatsen in de MX1!
 
De trainingen beginnen om 09:00 uur en om 12:00 uur zal het starthek voor de eerste keer vallen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.motodromeemmen.nl en www.dutchmastersofmotocross.com.