KNMV zet VRO Risico Europees op de kaart


KNMV - 23 juni, 2016

Op 22 juni bracht Patrice Assendelft namens de KNMV de meerwaarde van de Voortgezette Rijopleiding – Risico (VRO Risico) onder de aandacht van zowel de Europese Commissie als meerdere EU-lidstaten.

Verkeersveiligheid staat bij de Europese Commissie al enige tijd hoog op de agenda. En dat is niet voor niets. Uit een recentelijk gepubliceerd rapport van de EU-commissie voor verkeersveiligheid blijkt dat het aantal mensen dat is omgekomen door verkeersongelukken in de Europese Unie voor het eerst sinds 2001 weer is gestegen. Welke technische maatregelen ook bestaan, de doeltreffendheid van het verkeersveiligheidsbeleid staat of valt met het gedrag van de verkeersdeelnemers. Opleiding en handhaving zijn essentieel. De KNMV-opleiding, die zich specifiek richt op het gedrag van de verkeersdeelnemer, stond dan ook volop in de belangstelling tijdens het bezoek aan Brussel.

In gesprek met de Europese Commissie is besproken hoe de KNMV-opleiding kan bijdragen aan de doelstellingen van het EU-actieprogramma Verkeersveiligheid 2011-2020, terwijl de EU-lidstaten Spanje, Italië, Finland, Denemarken en Zweden willen weten hoe in de toekomst met de KNMV kan worden samengewerkt om het aantal verkeersslachtoffers verder te laten dalen. In oktober geeft de KNMV het succesvolle bezoek aan Brussel een vervolg door dan andere geïnteresseerde EU-lidstaten persoonlijk te spreken.