Dutch Masters of Motocross Markelo


KNMV - 02 juni, 2016

Op zondag 12 juni vindt het grootste motorsportevent van Overijssel plaats. In Markelo wordt geracet om punten in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross. Zorg dat je op het prachtige Herikerberg circuit aanwezig bent, want de volledige Nederlandse top staat aan de start.

De lijst met kanshebbers voor de eerste plek in de MX2 wordt aangevoerd door Jeffrey Herlings. De Elsendorper verkeert in de vorm van zijn leven. In combinatie met het uitdagende circuit van Markelo moet dat voor vuurwerk zorgen!

Vijf officiële fabrieksteams
Herlings moet wel flink aan de bak, want er doen maar liefst vijf officiële fabrieksteams mee in de MX2. Red Bull KTM Factory (met Jeffrey Herlings en Davy Pootjes), Wilvo Standing Construct Yamaha (Aleksandr Tonkov), Rockstar Energy Factory Racing (Max Anstie, Thomas Covington en Conrad Mewse), Monster Energy Kawasaki Factory Racing (Petar Petrov en Hunter Lawrence) en het Suzuki World MX2 team (Bas Vaessen). Daarnaast komt o.a. Brian Bogers in actie voor HSF Logistics Motorsport. Kortom:  bereid je voor op races om je vingers bij af te likken!

Juichen voor Glenn Coldenhoff
In de MXGP is Glenn Coldenhoff kanshebber voor de eindzege. Coldenhoff vocht tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill met toppers Evgeny Bobryshev en Kevin Strijbos. Helaas greep hij daar net naast de eerste plaats.  Wie weet trakteert Coldenhoff het publiek in Markelo op een overwinning. Beste Nederlander in de tussenstand is Rick Satink op een zesde plaats.

Update deelnemerslijsten (per 07.06.2016)
Deelnemerslijst 85cc
Deelnemerslijst 125cc
Deelnemerslijst MX2
Deelnemerslijst MX1

De trainingen beginnen om 09.00 uur. Om 12.00 uur zal het starthek voor de eerste keer vallen. Kijk voor meer info op: www.motorcrossmarkelo.nl en www.dutchmastersofmotocross.com