25ste ‘Ride To Work Day’ op 20 juni


KNMV - 17 juni, 2016

Op maandag 20 juni wordt voor de 25ste keer de jaarlijkse ‘Ride to Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en scooter als vervoermiddel.

Jaarlijks geven meer dan een miljoen motorrijders wereldwijd tijdens de ‘Ride to Work Day’ gehoor aan de oproep om op deze speciale dag met de motor naar het werk te gaan. Op die manier laten ze zien wat de voordelen zijn om per motor te reizen. Volgens de (non-profit) organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen ze minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen.

Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die onder andere energie bespaart en files vermindert.

Net als afgelopen jaar roept de organisatie ook dit jaar vooral stadsbestuurders op om dit evenement te ondersteunen door het beschikbaar stellen van gratis motor- en scooterparkeerplaatsen op gemeentelijk grond en betaalde parkeerplaatsen.