WK Zijspancross Letland


KNMV - 29 juli, 2016

De achtste Grand Prix van 2016 was op het circuit van Stelpe in Letland, er waren 37 teams aanwezig.
Daniel Willemsen kwam wegens een blessure van bakkenist Peter Beunk aan de start met Haralds Kuprnieks.
Ook de quads reden in Letland voor het Europees kampioenschap.

Kwalificaties

In groep A won Adriaenssen, voor Brown en de Cermak broers. Hermans-Van Gaalen eindigden als zevende.

In groep B wonnen Hendrickx-van den Bogaart, voor Willemsen-Kurpnieks en Burgler. Bax-Bax vielen uit met defecte voorwiellagers. 

In de Last Chance leek Etienne Bax lange tijd de snelste tijd te klokken. Pas in de slotminuten kwam Wilkinson daar nog ruim een seconde onder. Van Werven-van der Putten werden derde.

Manche 1

Adriaenssen-Daiders wonnen de manche met ruime voorsprong, voor Hendrickx-van den Bogaart en Brown-Chamberlain. Willemsen-Kurpnieks werden zesde, Hermans-Van Gaalen zevende en Bax-Bax tiende. Van Werven-van der Putten eindigden op plaats 14.

Manche 2

In de tweede manche namen Adriaenssen-Daiders vanaf de start het heft in handen. Alleen Tomas Cermak was in staat om Adriaenssen enigszins bij te houden en eindigde als tweede, Brown-Chamberlain werden drie. Bax-Bax werden vijfde, voor Koen Hermans zevende en Daniel Willemsen achtste. Van Werven-van de Putten eindigden als twaalfde.

Dagklassement

1. Adriaenssen – Daiders   50
2. Brown – Chamberlain 40
3. Cermak – Cermak  35
7. Bax – Bax  28
8. Hermans – van Gaalen  28
9. Willemsen – Kurpnieks  28
13. Van Werven – van der Putten 16

EMX Quad

Race 1 is gewonnen door de Let Edgars Mengelis, voor Mike van Grinsven en de Est Kevin Saar. In Race 2 was de Fransman Adrian Mangieu de winnaar, voor Marc de Vries en de Est Martin Filatov. Na vijf van de zes wedstrijden gaat Adrian Mangieu aan de leiding met 191 punten, voor Edgars Mengelis met 186 en Mike van Grinsven met 158 punten.

Volgend weekend staat de Grand Prix van Estland in Kivioli op de kalender, waarbij de quads hun laatste EK wedstrijd rijden.