Nederland wint WK Longtrack Teams


KNMV - 13 juli, 2016

Afgelopen weekend vonden meerdere WK baansport wedstrijden plaats.
Team Nederland is erin geslaagd de WK Longtrack wedstrijd voor teams in Tsjechië te winnen.

FIM Speedway Youth World Cup 250cc

Op vrijdag 15 juli vond de finale plaats van de FIM Speedway Youth World Cup 250cc in Güstrow (DLD). Mika Meijer wist tijdens de eerste heat na een zeer spannende race nog een keurige tweede plek te behalen, in de tweede heat ging het echter mis nadat hij en wildcard rijder Jacob Hojmark na de start in elkaar haakten en Meijer hierdoor onderuit ging. Meijer kon na een korte controle door het medische personeel wel weer starten, maar scoorde geen punten meer. Het Australische talent Matthew Gillmore wist de wedstrijd te winnen, voor Mads Hansen en Jedd List.

WK Longtrack Teams
 

Op zaterdag 16 juli werd in Marianske Lazne (Tjechië) de WK Longtrack Teams verreden. Het Nederlandse team bestaande uit Jannick de Jong, Theo Pijper, Dirk Fabriek met Romano Hummel als reserve en Jacob Alkema als team manager is erin geslaagd deze wedstrijd winnend af te sluiten!

Uitslag:
1. Nederland
2. Duitsland
3. Tsjechië
4. Engeland
5. Finland
6. Frankrijk

WK Flattrack Cup

In het bijprogramma van de WK Teams werd de eerste wedstrijd van de WK Flattrack Cup verreden. Maikel Dijkstra werd vijfde en Rob Sijbring eindigde als zeventiende.