MotoGP Duitsland


KNMV - 15 juli, 2016

De Duitse ronde voor het MotoGP wereldkampioenschap is op de Sachsenring.
Bo Bendsneyder (WK Moto3) kwalificeerde zich op een mooie vierde plaats.
In de race, onder natte omstandigheden, reed Bendsneyder enkele ronden aan de leiding maar zakte daarna terug naar de twaalfde plaats.

Kwalificaties

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Ayumu Sasaki vertrekt zaterdag en zondag vanaf de pole tijdens de twee wedstrijden. De Japanner was vrijdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie voor Aliex Viu en Raul Fernandez. Walid Soppe kwalificeerde zich als achtste. De andere Nederlandse deelnemers Sander Kroeze en Victor Steeman kwalificeerden zich als twintigste en drieëntwintigste.

WK Moto3:
In de kwalificatietraining op de Sachsenring was de Italiaanse Honda rijder Enea Bastianini de snelste. In zijn spoor reed Bo Bendsneyder naar een mooie vierde startpositie.

Races

WK Moto3:
De Maleisiër Khairul Idham Pawi heeft op een kletsnatte Sachsenring zijn tweede overwinning in de Moto3 klasse gepakt, voor Andrea Locatelli en Enea Bastianini. Bo Bendsneyder reed twee ronden aan de leiding, maar zakte uiteindelijk naar plaats twaalf.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Ayumu Sasaki is zaterdagmiddag winnaar geworden van de eerste race. Vanuit Nederlands oogpunt viel er weinig te juichen. Walid Soppe crashte uit de race en Victor Steeman en Sander Kroeze kwamen niet verder dan de voorlaatste en laatste plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
De Japanner Kaito Toba is zondagmiddag winnaar geworden van de tweede race, voor Aleix Viu en Ayumu Sasaki. Victor Steeman werd op de zestiende plaats de best geklasseerde Nederlander, Sander Kroeze eindigde als zeventiende, terwijl Walid Soppe voor de vierde keer op rij de finish niet wist te halen.