KNMV Ontdekkingstoer Zuid-Engeland


KNMV - 13 juli, 2016

Tijdens deze 10-daagse rondreis (23 september t/m 2 oktober 2016) ontdek je het mooie en fascinerende Zuid-Engeland, het deel van Groot-Brittannië waar beroemdheden zoals King Arthur, Ivanhoe, James Bond, Shakespeare en Agatha Christie geschiedenis hebben geschreven.

De toer begint (en eindigt) in Calais en loopt langs de zuidkust en direct omringende gebieden naar Land’s End, het meest westelijke punt van het Britse vasteland. Daarna noordwaarts langs de prachtige westkust van Cornwall en Devon om uiteindelijk via Exmoor en Somerset weer bij Dover uit te komen.

Highlights

Tijdens de reis kom je langs veel bekende highlights waaronder Beachy Head, het Dartmoor National Park, Land’s End, Tintagel, Stonehenge en Canterbury. De routes bieden veel variatie. Het ene moment geniet je van een adembenemend mooi uitzicht, het andere daal je lekker sturend af naar een pittoresk haventje. Je ontmoet wilde pony’s, neemt je plaats in op single-track roads en komt door dorpjes waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. De zee en de prachtige baaien en kliffen zijn er nooit ver weg.

De totale lengte van deze rondreis is ca. 1.900 km. Doordat er onderweg veel te zien is en we vaak over kleinere wegen en weggetjes rijden kunnen de dagroutes behoorlijk pittig zijn. Deze reis is dan ook primair bedoeld voor ervaren motorrijders en duo’s.

Reisinformatie

Dag 1: De toer begint op vrijdagmiddag met een welkomstdrankje in ons hotel in Calais.

Dag 2: We nemen de ferry naar Dover. Via Dungeness, Rye, en Hastings rijden we naar de Heritage Coast. Nadat we de prachtige Seven Sisters bij Beachy Head hebben bewonderd overnachten we in een hotel op een mooie locatie in Worthing, op een steenworp afstand van de boulevard.

Dag 3: Via het South Downs National Park en the New Forest rijden we naar het schilderachtige Lulworth Cove in Dorset. Na aankomst in ons hotel in Weymouth kunnen we uitgebreid genieten van het zwembad, sauna en fitnesscentrum! Het hotel ligt op vijf minuten lopen van het strand.

Dag 4: Na een prachtige route langs de Jurassic Coast rijden we naar het indrukwekkende Dartmoor National Park, het grootste beschermde landschap in Zuid-Engeland, bekend vanwege de Dartmoor pony’s en de “tors”, grote rotsblokken die her en der verspreid liggen. We overnachten in een prachtig Victoriaans landhuis in Budock Water, vlakbij het stadje Falmouth.

Dag 5: Eerst rijden we naar Land’s End, daarna toeren we via eindeloos slingerende wegen en weggetjes langs de bijzonder mooie westkust van Cornwall. De mijnlandschappen en ruïnes van machinehuisjes herinneren ons aan de Industriële revolutie. We overnachten in het Park Hotel bij Camelford. Het hotel ligt midden tussen 90 hectare schilderachtige heuvels en bossen.

Dag 6: Een welverdiende rustdag waarop we een bezoek (kunnen) brengen aan het indrukwekkende Tintagel Castle Door de associatie met Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel hebben de ruïnes, die hoog op een rots boven zee liggen, voor velen een grote aantrekkingskracht. Wie die dag iets anders wil doen kan zich in de omgeving prima vermaken!

Dag 7: Ten noorden van Tintagel ligt Clovelly, een pittoresk dorpje met zeer steile en smalle straatjes dat tegen de berg aangeplakt lijkt te liggen. Iets oostelijker op de route ligt het Exmoor National Park met mooie kliffen, bossen, de Exmoor-pony’s, schapen en edelherten. Ons hotel in Clevedon ligt op een prachtige locatie op de kliffen.

Dag 8: Kort na de start van deze route komen we bij Cheddar Gorge. Deze spectaculaire kloof is de grootste van het land. Het daarop volgende doel op onze route is Stonehenge, het meest indrukwekkende en mysterieuze prehistorische monument van Groot-Brittannië. We overnachten in een luxe hotel in Crawley, even ten zuiden van Gatwick.

Dag 9: Na een leuke rit komen we ’s middag al vroeg aan bij ons hotel in Canterbury, gevestigd in een charmant gebouw uit 1403. Het ligt vlakbij het centrum zodat we te voet een bezoek kunnen brengen aan dit bijzondere pelgrimsoord. De prachtige Canterbury Cathedral is een bezoek meer dan waard evenals de Canterbury Tales. ’s Avonds genieten we van een gezellig afscheidsdiner in het hotel.

Dag 10: Na het ontbijt rijden we gezamenlijk naar Dover voor de overtocht naar Calais waar we onze Ontdekkingstoer Zuid-Engeland afsluiten.

Verblijf

Alle hotels hebben minimaal drie sterren en beschikken over een eigen bar en restaurant. Elk hotel heeft zo zijn eigen charmes. Het ene hotel ligt op een bijzondere mooie locatie, het andere heeft een terras met prachtig uitzicht, is gevestigd in een historisch gebouw of heeft een zwembad met fitnesscentrum.

Prijzen

Het deelnamebedrag is € 1.349,- per persoon. Dit is op basis van een tweepersoonskamer, negen overnachtingen met half pension, retourovertocht Calais – Dover, toeristenbelasting, begeleiding, route voor de Garmin GPS en reserverings- en administratiekosten. Niet inbegrepen € 2,50 bijdrage calamiteitenfonds.
Toeslag eenpersoonskamer: € 450,-

Boeken

Interesse in deze indrukwekkende motorreis? Boek dan nu via het boekingsformulier.