EK Motoball 2016 in Budel


KNMV - 27 juli, 2016

Nederland voetbalde deze zomer toch nog op een EK.
Het Europees Kampioenschap Motoball vond van 26 t/m 31 juli plaats in het Brabantse Budel.
Rusland werd Europees kampioen, het Nederlandse team werd al voor de kwartfinale uitgeschakeld.

Maar liefst zeven landen doen mee aan het EK: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne en Rusland. In deze landen wordt op hoog niveau motoball gespeeld.

Motoball is veruit de snelste teamsport ter wereld! Het team in het veld bestaat uit vier spelers op een aangepaste crossmotor en een keeper zonder motor. De keeper bevindt zich in een doelcirkel waar hij niet uit mag en de spelers niet in mogen. Snelheden van 80 km per uur, het geronk van motoren en het tactische samenspel maken Motoball de spectaculairste balsport ter wereld. Dagelijks vinden er op het terrein van MBV Budel van 12.00 tot 21.30 uur wedstrijden plaats. In het weekend wordt ook een mini EK voor enkele nationale jeugdteams gespeeld.

Nederland wint eerste wedstrijd met overtuiging

Nederland heeft op de eerste dag een klinkende overwinning behaald tegen Oekraïne. Het Nederlands team won met 10-3. Nederland speelt woensdagmiddag tegen Wit-Rusland en woensdagavond tegen Duitsland.

Nederland uitgeschakeld voor kwartfinale
 
Na drie speeldagen en vier wedstrijden stond Nederland op de vijfde plaats. ‘De mannen hebben super gevoetbald tegen Frankrijk, maar het zat er net niet in. Ook tegen Wit-Rusland kwamen ze net te kort, jammer’, aldus de organisator van het EK Motoball Hein Moors. Om door te gaan naar de kwartfinales moesten de laatste twee wedstrijden tegen Litouwen en Rusland gewonnen worden. Vrijdag trad het Nederlands Team aan tegen Litouwen, deze wedstrijd werd met 6-4 gewonnen. De laatste wedstrijd voor de kwartfinale werd op zaterdag 30 juli tegen de koploper Rusland gespeeld. Deze werd met 7-2 verloren, zodat Nederland helaas niet door is naar de kwartfinale.

De finale op zondagmiddag tussen Rusland en Duitsland werd door Rusland gewonnen met 6-2.

Meer informatie over het EK Motoball vind je op www.ekmotoball.nl.