Sander Kroeze alsnog naar Red Bull Rookies Cup 2016


KNMV - 22 januari, 2016

Tijdens het selectie-evenement in het Spaanse Guadix, georganiseerd door Red Bull voor deelname aan de Red Bull Rookies Cup 2016, kwam het toen 13-jarige talent al door tot de eindronde van het selectie comité. Helaas kreeg Sander Kroeze te horen op dat moment net niet tot de laatste rijders te behoren die door gingen naar de competitie in 2016.

Vanochtend echter heeft de Red Bull Rookies organisatie een speciaal verzoek ingediend om Sander alsnog bij de groep te laten aansluiten en deel te laten nemen aan de Red Bull Rookies Cup 2016.

Sander Kroeze is hiermee naast Walid Soppe en Victor Steeman de derde rijder uit Nederland die deel mag nemen in deze talent cup. Nederland behaalde afgelopen seizoen met Bo Bendsneyder de titel in de cup en is in 2016 opnieuw dus goed vertegenwoordigd. Alle huidige talenten zijn afkomstig uit de KNMV junior programma’s zoals de 250 juniorcup en daarvoor de Molenaar NSF100 cup die verreden wordt in het SOBW kampioenschap.

Voor Sander zal het een druk maar leerzaam seizoen worden. Als basis voor het Red Bull Rookie seizoen gaat hij namelijk met hulp van Moto3-rijder Ernst Dubbink en stichting Eveno uit Gramsbergen deelnemen aan het North European Moto3 kampioenschap. Hier wordt op standaard motoren gereden. Het Ernst Dubbink – Eveno Racingteam vormt de opleidingbasis in deze serie.

KNMV bondscoach Barry Veneman: “Ik ben erg blij voor Sander. Hij heeft zich laten zien tijdens het selectie-evenement en ontvangt nu bevestiging van zijn kunnen. We hebben veel te leren en met deelname aan de Red Bull Rookies Cup belandt Sander in een stroomversnelling, die hopelijk naar zijn einddoel zal leiden. Ik wil mijn dank uitspreken naar het Dubbink Racingteam en stichting Eveno Racing voor de onvoorwaardelijke support. Ik heb er zin in!”