Jeffrey Herlings staat achter Dutch Masters of Motocross


KNMV - 25 januari, 2016

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory staat achter de toekomst van de Dutch Masters of Motocross. Begin januari maakte hij al bekend dat hij van start zou gaan in de eerste wedstrijd in Axel op 13 maart maar na het zien van de plannen voor de competitie voor 2016 werd hij nog enthousiaster.

“Je kunt zien dat er hard aan gewerkt wordt om de competitie te verbeteren. De KNMV en de promotor hebben mij de plannen voor dit jaar en de toekomst laten zien en dat ziet er heel positief uit. Voor ons als rijders is het fijn dat er iets met je mening gedaan wordt en dat er over bepaalde dingen overleg gepleegd kan worden. De KNMV heeft mij de laatste jaren goed geholpen en door mijn medewerking aan de Dutch Masters of Motocross toe te zeggen, kan ik iets voor ze terug doen. In verband met een verplichting richting KTM zit er een kans in dat ik helaas een wedstrijd zal moeten missen, maar dit is nog even afwachten. Bij de andere wedstrijden sta ik zeker achter het starthek om voor eigen publiek het beste van mijzelf te laten zien”, aldus een enthousiaste Jeffrey Herlings.
 
In de wintermaanden is er hard gewerkt om competitiepartners te vinden om het voor de clubs makkelijker te maken om een evenement te organiseren en om het voor de rijders interessanter te maken om te komen rijden. Dankzij de partners is het gelukt om het prijzengeld omhoog te doen en om met een bonuspremie aan het einde van het seizoen te gaan werken. De bonuspremie wordt bepaald aan de hand van het aantal punten dat een rijder over het hele jaar scoort waarbij de MX1 en MX2 klasse samengevoegd worden. Bij een gelijke stand zal er gekeken worden naar het aantal mancheoverwinningen of naar het hoogst behaalde resultaat. 

“Samen met de KNMV en voorzitter Henri Sanderman zijn we gelijk na seizoen 2015 begonnen om het plan voor 2016 en de toekomst uit te stippelen. De doelstelling is om het voor een club makkelijker te maken om te kunnen organiseren en om ervoor te zorgen dat we met de deelname van Grand Prix-rijders een groter publiek en meer media aandacht kunnen bereiken. Er is deze winter hard gewerkt en we zijn dan ook heel blij dat we partners hebben gevonden waardoor we onze doelstellingen kunnen verwezenlijken”, vertelt promotor Arno van den Brink.
 
Prijzenschema Dutch Masters of Motocross per manche (MX1 en MX2):
   
Plaats 1: 1400 euro  
Plaats 2: 900 euro  
Plaats 3: 600 euro   
Plaats 4: 500 euro   
Plaats 5: 400 euro   
Plaats 6: 300 euro   
Plaats 7: 200 euro   
Plaats 8: 150 euro   
Plaats 9: 100 euro   
Plaats 10: 100 euro 
 
Bonuspremie eindstand Dutch Masters of Motocross waarbij de punten van de MX1 en MX2 klasse worden samengevoegd:
 
Plaats 1: 7000 euro
Plaats 2: 4000 euro
Plaats 3: 3000 euro
Plaats 4: 1500 euro
Plaats 5: 1000 euro

Bron: www.motocrossplanet.nl