Herlings krijgt hoge onderscheiding


KNMV - 10 januari, 2016

Drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings is door de KNMV geëerd met de Hans de Beaufortbeker, de hoogste onderscheiding in de motorsportwereld.

Jeffrey Herlings ontving de Hans de Beaufortbeker uit handen van de voorzitter van de Europese motorbond, de Oostenrijker Wolfgang Srb. Zichtbaar verrast reageerde Herlings op het podium van de sfeervolle Amphion Schouwburg in Doetinchem. “Ik zag dit echt niet aankomen! Dit komt volkomen onverwacht. Het is een hele eer, want dit is toch de grootste prijs in Nederland. En ik hoop iedereen te kunnen belonen met een volgende wereldtitel in 2016.”

Hoewel de 21-jarige motocrosser al drie WK-titels op zak heeft (eenmaal 85cc en twee maal MX2) was het de eerste keer dat hij deze bijzondere prijs kreeg toegekend. In een moeilijke fase van zijn carrière – waarbij hij door blessures twee keer naast de WK-titel greep – gaf het bestuur van de KNMV hem een steun in de rug. Met het verstrijken van de jaren is Jeffrey zich steeds meer gaan ontwikkelen als een ambassadeur voor de motorsport en die kwalificatie telt voor de Hans de Beaufortbeker minstens zo zwaar als sportprestaties van wereldformaat.
 
Eerder tijdens het gala mocht Herlings zelf als eregast de Ben Majoor Trofee aan een jong motorsporttalent overhandigen. Die eer viel te beurt aan de pas 14-jarige Raivo Dankers uit het Brabantse Heesch. Raivo behaalde in 2015 zowel de Europese- als de wereldtitel in de 85cc jeugd motocross.
 
Jannick de Jong had alle hoofdprijzen in de motorwereld al een keer op zijn naam geschreven en daar kon de inwoner van Gorredijk voor de tweede keer de Baansporttrofee aan toevoegen. Met het veroveren van de individuele titel in het WK Langbaan rees de ster van Jannick in 2015 naar ongekende hoogte. 
 
‘Het Motorsporthart’, de onderscheiding voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de motorsport, werd aan Carla Molenaar toegekend. Carla is al vele jaren de onbezoldigde drijvende kracht achter de Molenaar NSF100 merkencup die al vele wegracetalenten heeft voortgebracht.