Dakar 2016


KNMV - 03 januari, 2016

Op zaterdag 2 januari is Le Dakar 2016 officieel begonnen met de podiumceremonie in Buenos Aires.
De 347 deelnemers aan de 38e editie van deze loodzware rally werden na elkaar onthaald op het podium, waarna men van start ging met de proloog.
Maar liefst 560 coureurs stonden zaterdag aan de start, verdeeld over 136 motoren, 45 quads, 111 auto’s en 55 trucks.
De eerste etappe op zondag 3 januari van Rosario naar Villa Carlos Paz is vanwege hevige regenval afgelast.

Zaterdag 2 januari 2016: Proloog

De proloog leidde van het Argentijnse Buenos Aires naar Rosario, met daarin een korte special stage van 11 kilometer.

Quads
De quads waren de eerste deelnemers die vertrokken, met daarbij twee Nederlanders: Kees Koolen en Bastiaan Nijen Twilhaar. De Chileen Ignacio Casale, winnaar van het klassement in 2014, wist daarbij de snelste tijd neer te zetten. Koolen eindigde als negende, Nijen Twilhaar als 42e.

Motoren
Bij de motorrijders was het Hans Vogels die als beste Nederlander eindigde, hij werd 17e. Joan Barreda Bort was de snelste, voor Ruben Faria en Helder Rodriques. De proloog verliep zonder noemenswaardige problemen voor de Nederlanders, al verloor Jasper Riezebos enkele minuten door water in zijn luchtfilter. Robert van Pelt werd de op één na beste Nederlander met een 21e positie, Frans Verhoeven eindigde als 25e.

Zondag 3 januari 2016: Etappe 1 afgelast

De eerste etappe van Rosario naar Villa Carlos Paz is vanwege hevige regenval afgelast. Doordat het voor de helikopters onmogelijk was om te vliegen kon de veiligheid voor de deelnemers niet worden gegarandeerd. De organisatie heeft tot op het laatste moment gewacht, maar de regenval bleef aanhouden. Op maandag gaat de Dakar Rally verder met de tweede etappe.

Klik hier voor de website van de organisatie met alle uitslagen en wedstrijdinformatie.