WK Superbikes op Eurosport


KNMV - 10 februari, 2016

Eurosport en Dorna zijn een verlenging van hun langlopende World Superbikes rechtendeal tot en met 2019 overeengekomen. De bekendmaking van de deal, die ingaat in 2017, komt nog geen drie weken voor aanvang van het nieuwe seizoen, dat start op vrijdag 26 februari met de WSBK ronde op Philip Island in Australië.

Op basis van de overeenkomst zal het MOTUL FIM WK Superbike, net als de afgelopen seizoenen, weer live en uitgebreid te zien zijn bij Eurosport, in heel Europa. De afspraken hebben tevens betrekking op de uitzendrechten van het World Supersport kampioenschap (World SSP) en de FIM Cup Superstock 1000.
Het wereldkampioenschap Superbike zal ook te zien zijn op de Eurosport Player, Eurosport’s premium online platform waarop sportfans via elk device kunnen kijken naar de uitzendingen op Eurosport 1 en Eurosport 2 én naar additionele content; zoals bij de MotoGP, met on-board en helikopter feeds en live bike tracking en – timing feeds.

Peter Hutton, CEO van Eurosport: “Dorna WorldSBK is al bijna 20 jaar een fantastische partner van Eurosport. We zijn dan ook blij de goede relatie in elk geval tot en met 2019 voort te kunnen zetten. Deze verlenging garandeert een divers en uitgebreid motorsport-aanbod voor de komende vier jaar. Dat is goed nieuws voor de liefhebber.” Manel Arroyo, Managing Director van Dorna Sports, TV & Media Area: “Geweldig dat we onze samenwerking met Eurosport hebben kunnen verlengen. Eurosport’s uitgebreide coverage zorgt voor een enorm bereik van de WorldSBK. Dat betekent een grotere populariteit, en dus ook meer groei, van deze spectaculaire klasse.”

De eerste ronde van het MOTUL FIM Superbike wereldkampioenschap vindt plaats op Philip Island in Australië en wordt live uitgezonden op 27 en 28 februari 2016 op Eurosport 1.

Bron: Nieuwsmotor.nl.