Walid Soppe tekent bij Dutch Racing Team


KNMV - 22 februari, 2016

Afgelopen vrijdag maakte Walid Soppe zijn plannen voor aankomend seizoen bekend.

Walid Soppe maakte in 2015 zijn debuut in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Ook deed hij mee in het Duits kampioenschap Moto3, waar hij zeer verdienstelijk twee overwinningen pakte.
Voor aankomend jaar mag hij zich wederom laten zien in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarnaast heeft de coureur een contract ondertekend bij het Dutch Racing Team.
 
Met dit team zal hij de strijd aangaan binnen het Junior WK Moto3. Het Dutch Racing Team is al jaren een belangrijk team voor de Nederlandse wegracesport en heeft als doel jong talent klaar te stomen voor de Grand Prix’s.
Dat is ze de afgelopen jaren goed gelukt. Zo kwamen Michael van der Mark, Bryan Schouten en Bo Bendsneyder vóór de 16-jarige Soppe uit voor het Dutch Racing team.
Het Dutch Racing Team wordt volledig ondersteund door de KNMV. Bondscoach Barry Veneman is dan ook nauw betrokken bij de organisatie en fungeert als rijderscoach voor Walid.
 
“Nu Walid deel uitmaakt van het Dutch Racing Team zal hij harder dan ooit tevoren moeten werken. Ik verwacht een enorme werkinzet. In deze nieuwe fase zullen we allemaal opnieuw veel leren, om vervolgens nóg een stap te kunnen nemen ten opzichte van 2015. Hierin zullen we ook de ontwikkelingen van Bo (Bendsneyder, red.) meenemen.”, aldus Barry.