Verkoop licenties flink in de lift!


KNMV - 19 februari, 2016

Het motorsportseizoen is eigenlijk nog maar nauwelijks begonnen, maar het lijkt erop dat vele motorsporters er al helemaal klaar voor zijn.

De eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro en enkele clubwedstrijden zijn weliswaar al verreden, maar voor de overige takken van motorsport moet het motorsportseizoen 2016 nog beginnen.
Maar dit duurt niet lang meer en veel coureurs staan letterlijk en figuurlijk klaar voor de start.

Dat veel rijders er weer zin in hebben, blijkt uit het grote aantal licenties dat inmiddels is verkocht.
De verkoop van Startlicenties laat nog een bescheiden groei zien, het aantal verkochte KNMV Basis Sportlicenties daarentegen laat per eind januari van dit jaar maar liefst een stijging zien van ruim 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
De milde winter zal hier ongetwijfeld een bijdrage aan hebben geleverd, maar de aantrekkelijke prijsstelling van € 60,- voor een jaar lang motorsport bedrijven, zal hier een sterke rol in hebben gespeeld.
Daarnaast verlopen de circuitkeuringen van de motocrosscircuits zeer voorspoedig. Opvallend hierbij is de grote betrokkenheid en motivatie van de clubs hierin. Deze clubs werken hard om de circuits te laten voldoen aan de verscherpte circuitnormen die voor 2016 van kracht zijn.
Als bond zijn wij verheugd met deze positieve inzet van de clubs. Het lijkt erop dat we er allemaal weer zin in hebben.