Raivo Dankers loopt schouderblessure op in Spanje


KNMV - 01 februari, 2016

Onder leiding van KNMV bondscoach Marcel Hartman werkt de Internationale KNMV motorcross-selectie, bestaande uit Raivo Dankers, Nancy van de Ven, Kay Karssemakers, René de Jong, Marcel Conijn en Raf Meeuwissen, sinds dinsdag 26 januari aan zijn tweede gezamenlijke training in Spanje tijdens de winterstage.

De eerste dagen werd er goed op de motor getraind. “We hebben de draad meteen weer goed opgepakt, van de eerste periode”, vertelt bondscoach Marcel Hartman. Nadat het rijtechnische gedeelte op woensdag nog een keer goed naar voren werd gehaald, zijn er donderdag en vrijdag meer wedstrijdelementen in het programma opgenomen (tijdtraining, heats, enz.).

“De trainingen zijn goed verlopen, met prettige weersomstandigheden, waarbij de snelheid er goed inzit bij de coureurs”, aldus Marcel. Zaterdag was een hersteldag, waarop de coureurs wat lichte fysieke training gedaan hebben, er geëvalueerd is en er ook aandacht aan het huiswerk werd geschonken.

Minder leuk nieuws is dat Raivo Dankers tijdens een wavesectie in deze trainingsdagen ten val is gekomen. Bij de valpartij heeft hij een schouderblessure opgelopen.
Na de valpartij voelde Raivo gelijk dat het in zijn schouder niet goed zat. Onmiddellijk is hij naar het ziekenhuis vervoerd, waar geconstateerd werd dat er een breukje was ontstaan. Raivo zal op dinsdag terugkeren naar Nederland om een MRI-scan van zijn schouder te laten maken. Omdat er precies op de plek van het breukje ook een spier loopt, willen de dokters door middel van de scan bekijken of hier wel of niet iets mee aan de hand is. Hoelang Raivo buiten de strijd zal zijn, is op dit moment nog niet te zeggen.

Bekijk hier een filmpje van de valpartij:

Bekijk op onze Facebookpagina een aantal foto’s van deze eerste stage!

Bron film: Motocrossplanet.nl