Op meer trajecten 130 kilometer per uur


KNMV - 05 februari, 2016

Rijkswaterstaat verhoogt per vandaag de maximumsnelheid op 19 trajecten naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A28, en A58.
Daarnaast gaat in mei op de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen de maximumsnelheid omhoog naar 130 km/h (avond en nacht). Op de A12 tussen Duiven en de Duitse grens wordt de maximumsnelheid dan permanent 130 km/h.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): ”Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/h kunnen rijden.”

Voor de verhoging van de snelheid op de A2 tussen Holendrecht en Vinkeveen en op de A12 tussen Duiven en Duitse grens wordt het ontwerp-verkeersbesluit op 18 februari gepubliceerd. Voor het traject A2 Holendrecht – Vinkeveen gaat het om een verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur ’s avonds en ’s nachts. Daarmee kan op het hele traject tussen Amsterdam en Utrecht vanaf mei tussen 19.00 en 6.00 uur 130 gereden worden. Rijkswaterstaat doet daarnaast onderzoek naar een permanente snelheidverhoging op dit traject.

Op de A12 Duiven – Duitse grens is voorzien dat de snelheid 24 uur per dag wordt verhoogd naar 130 km/h. Het ontwerp-verkeersbesluit voor de A2 en A12 ligt vanaf 18 februari 6 weken ter inzage.

Nieuwe snelheid pas na aanpassing bord

Vanaf 5 februari worden de borden op de desbetreffende snelwegen vervangen. Pas op het moment dat de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid.

Maximum snelheid eenduidiger

In Nederland is de maximumsnelheid 130 kilometer per uur. Als er ruimte is, vanuit het oogpunt van milieu en natuur en het kan vanwege de veiligheid van de weg, dan gaat de snelheid omhoog. Dit zorgt ervoor dat de trajecten waar je 130 mag rijden steeds langer worden en het beeld op de snelwegen steeds eenduidiger wordt.
Deze eenduidigheid is zeker voor ons motorrijders zeer prettig!

Bekijk op deze plattegrond waar per 5 februari 130 km/h gereden mag worden.