MotoMe aflevering 26


KNMV - 11 februari, 2016

Zo, welkom terug bij MotoMe, vriendinnen en vrienden! Aan het lange wachten komt met deze 26e aflevering resoluut een einde. Ook de vrees onder sommige ‘hard core’-fans dat MotoMe met de toevoeging van RTL7 als uitzendkanaal een stuk commerciëler zou worden, kunnen we keihard uit de wereld helpen. Qua inhoud blijft MotoMe gewoon MotoMe zoals je het kent, afgezien natuurlijk van de motoren, onderwerpen en locaties. Vanzelfsprekend kun je dus iedere twee weken de nieuwste MotoMe online volgen vanaf vrijdag 10.00 uur via motome.nl.

Op RTL7 zullen de eerste vijf MotoMe’s de zondag erna om 16.00 uur uitgezonden worden. De zondagen er tussendoor zullen ‘The Best of MotoMe’ het RTL7 kanaal sieren, ook om 16.00 uur. Deze ‘Best of…’ betreffen compilaties van de meest bijzondere onderwerpen uit het (recente) verleden.

Je begrijpt: er valt voor geen enkele motorrijder en/of mens meer te ontkomen aan echte motoren, authentieke motorrijders en de legendarische boerderijhoofden van het duo Bart Verhoeven & Joost Overzee.

Mooi zo, wat doen we in aflevering 26?
 
Versys 650 Maleisië trip

Dolle boel, vorig jaar in Spanje met de Kawasaki Versys 650. Louter stromende regen, dus een test van likmevestje. Om glorieus revanche te nemen togen we doodleuk naar Kuala Lumpur, Maleisië. Of beter gezegd: vanwege de ZX-10R-test op Sepang (binnenkort in dit theater) zaten we er toch…Drie dagen lang zwierven we rond in de tropen, Bart achter de camera en Overzee op d’n brommert. Het resultaat: een warmbloedige, cultureel en culinair verantwoorde ‘road movie’. Een droomtrip, dat realiseren we ons maar al te goed, met in de hoofdrol Kawasaki’s tweecilinder allroad.
 
Motorbeurs Utrecht 2016

Je hebt Kerstmis, Pasen, het eerste kievitsei en de Motorbeurs Utrecht. Startschot van het motorseizoen, je kunt je klok erop gelijk zetten. Ieder jaar zullen critici smalen dat er nooit iets verandert en ieder jaar stromen de hallen vol met pakweg honderdduizend bezoekers. Een klassiek geval van ‘never change a winning team’ en gelijk heeft men. Een uitgesproken klus voor Overzee om even bij de organisatie aan te kloppen voor tekst en uitleg over de Motorbeurs van dit jaar, maar tot zijn grote spijt moest hij verstek laten gaan vanwege de introductie van de Ducati XDiavel in San Diego. Dus had automatisch Verhoeven het genoegen om naar Utrecht af te reizen met de prangende vraag: wat maakt een bezoek aan de Motorbeurs Utrecht 2016 nog onmisbaarder dan ooit?
 
Zero DSR en FXS on home ground

Scotts Valley bij Santa Cruz, een goed uur onder San Francisco, vormt de bakermat van het tienjarige Zero Motorcycles. Voordat je wegzapt omdat ‘elektrisch’ je niets doet; een tip van de sluier kunnen we wel lichten dat deze Zero’s veel meer in hun mars hebben dan het (te) vaak beoogde woon-werkgebruik. Jaarlijks neemt de actieradius toe, jaarlijks de afwerking, prestaties en materiaalkeuze, terwijl de verkoopprijzen niet progressief toenemen. Slechts vier Europeanen kenden het voorrecht om te worden uitgenodigd voor het rijden van de nieuwe DSR en FSX, waaronder onze Brillemans. Niet alleen floot hij met gezwinde spoed over talloze bergwegen, ook bezocht hij voor het eerst een fabriek van elektrische motoren. Met verbazingwekkend resultaat.