Motocrossseizoen start aankomend weekend!


KNMV - 23 februari, 2016

Op zondag 28 februari zal het Motocrossseizoen van start gaan met zowel een NK Motocross in Boekel, waar de 65cc (kw (kleine wielen) + gw (grote wielen)), 85cc (kw + gw) en 125cc gereden worden, als een ONK zijspan en quads in Lochem. Als bijprogramma biedt laatstgenoemde ook plaats voor rijders in de NK MX1 en NK MX2.

Aan deze eerste ONK zijspan en quads van seizoen 2016 doen veel namen uit de wereldtop mee. Wij noemen een Etienne Bax (huidig Wereldkampioen), Ben Adriaaensen (2-voudig Wereldkampioen) en Daniel Willemsen (10-voudig Wereldkampioen); alle drie met nieuwe passagier! Daarnaast hebben zich ook enkele topteams ingeschreven: Jan Hendrickx/Ben van de Bogaart, Stuart Brown/Josh Chamberlain, Koen Hermans/Kenny van Gaalen, Gert van Werven/Siebe van der Putten, Marvin Vanluchene/Eduard Soenens en meerdere WK teams.

Ook bij de quads zijn alle grote namen weer van de partij. Op dit moment zijn er 55 aanmeldingen, wat betekent dat men zich via de tijdtraining moet kwalificeren voor het ONK die middag. En ook voor de bijklassen MX1 en MX2 is het meteen een hele belangrijke wedstrijd. Want zij zullen zich middels twee NK wedstrijden (Lochem en Heerde) moeten proberen te kwalificeren voor de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op 13 maart te Axel. Hiervoor zullen ze bij de eerste 10 in de tussenstand moeten staan: dat wordt vol aan de bak dus!

Bij het NK Motocross in Boekel doen veel nationale en internationale rijders mee.
Voor de klassen 85cc gw en 125cc wordt het gelijk een heel belangrijke wedstrijd, want de eerste 40 in de tussenstand mogen gaan deelnemen aan de tijdtraining van de Dutch Masters of Motocross op 13 maart te Axel. Veel jeugdtalenten komen van heinde en ver naar Boekel om daar de strijd aan te gaan. Bij de 65cc staat zelfs Liam Everts op de deelnemerslijst, de zoon van grootheid Stefan Everts. Ook zal het talent Olaf Wlodarczak uit Polen van de partij zijn.
Bij de 85cc gw zijn de ogen gericht op het KNMV Internationale Selectielid Kay Karssemakers. Dit nog jonge crosstalent zal daar de strijd aan moeten gaan met de grote jongens uit binnenland (waaronder Mack Bouwense (Nederlands Kampioen 85cc 2014) en Boyd van de Voorn) en buitenland (waaronder Adam Zsolt Kovachs (Hongarije) en Ramus Pedersen (Denemarken)).
Ook bij de 125cc zal de Internationale Selectie in de vorm van Raivo Dankers (weer net op tijd fit van een blessure), Marcel Conijn en Raf Meuwissen vol aan de bak moeten en kwalitatieve tegenstand ervaren, zoals Jago Geerts vanuit België, de ijzersterk rijdende Sander Agard Michelsen uit Noorwegen en de Nederlanders Roan van de Moosdijk en Rick Elzinga.
Kortom, Sport, Spanning en Spektakel gegarandeerd!

Vooralsnog gaan de wedstrijden in Lochem en Boekel gewoon door; de circuits liggen er nog goed bij. Dus laten we hopen dat ze lokaal geen tot weinig regen meer krijgen, dan belooft het zondag op beide evenementen een spektakel te worden!