Eerste kilometers van 2016 voor Bo Bendsneyder


KNMV - 12 februari, 2016

Op een winderig Ricardo Tormo circuit in Valencia begonnen donderdagochtend om 10.00 uur twintig Moto3 coureurs aan hun eerste kilometers van 2016, waaronder Bo Bendsneyder.

Het was weer even wennen om voor het eerst sinds november 2015 weer op een Moto3 machine te rijden. De motor is op diverse fronten geupdate, zoals de kuip en de zitpositie. De motor is volgens Bo ook iets kleiner dan de 2015 uitvoering.
Dankzij deze aanpassingen en de harde wind, werd er gister niet zozeer gelet op het rijden van snelle rondetijden, maar lag de focus op het testen van de geupdate motor en het hervinden van het ritme.

“Daarin is Bo in elk geval zeker geslaagd”, aldus KNMV bondscoach Barry Veneman. “Het was jammer dat we dankzij de wind en regen na 15.00 uur niet meer konden rijden. Omdat we ook al wat later begonnen waren, konden er maar een kleine veertig ronden gereden worden. Maar al met al was het een geslaagde dag. Vanavond vertrekken we richting Jerez de la Frontera, zo’n 800 kilometer van hier. De weersverwachtingen daar zijn niet veel beter dan hier, maar we zorgen ook daar voldoende te kunnen trainen”, besluit Barry.